.

Ανυσηχία στους υπεύθυνους ασφαλείας του αεροδρομίου Heathrow προκαλούν οι πτήσεις dronesΗ περιοχή του Λονδίνου κοντά στο αεροδρόμιο Heathrow φαίνεται πως καταφέρνει να συγκεντρώσει αρκετούς φίλους των drones, αφού πολλές είναι οι πτήσεις των συγκεκριμένων συσκευών σε αυτήν την περιοχή.

Όπως σημειώνουν οι αρμόδιες αρχές, αυτό έχει δημιουργήσει πονοκέφαλο στους υπεύθυνους ασφαλείας, καθώς κατά τη διάρκεια του 2016 τρία αεροσκάφη κόντεψαν να χτυπήσουν κάποια από αυτά κατά τη διάρκεια προσγείωσης ή απογείωσής τους από τον Οκτώβριο έως και τον Νοέμβριο του 2016.

Σε μία από αυτές τις περιπτώσεις μάλιστα, οι πιλότοι εντόπισαν drone κάτω από το δεξί φτερό του αεροσκάφους στα 10.000 πόδια, ύψος στο οποίο και προφανώς απαγορεύονται οι σχετικές πτήσεις.

Συνολικά, έχουν καταγραφεί σχεδόν 70 πτήσεις drones κοντά σε αεροσκάφη που θα μπορούσαν να προκαλέσουν κάποια σύγκρουση ανάμεσα στα δύο ιπτάμενα αντικείμενα.

Ο αντίστοιχος αριθμός το 2015 ήταν 29 και όπως φαίνεται τα νέα στοιχεία αυτά θα πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα από τους αρμόδιους.
Ετικέτες ,
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.