.

Οι συσκευές IoT εκμεταλλεύονται τα δίκτυα κινητής επόμενης γενιάς


Τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας επόμενης γενιάς θα είναι η βάση του σχεδιασμού και της αξιοποίησης των δυνατοτήτων των ΙοΤ συσκευών. Η εκτίμηση προέρχεται από έρευνα της Berg Insight, σύμφωνα με την οποία οι παγκόσμιες πωλήσεις συσκευών IoT με δυνατότητα σύνδεσης σε δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, θα αυξηθούν με ένα μέσο ετήσιο ποσοστό αύξησης (CAGR) 22,7% μέχρι το 2022.

Στην έρευνα Cellular and LPWA IoT Device Ecosystems εκτιμάται ότι το 2022 θα διατεθούν 530 εκατομμύρια τέτοιες συσκευές, από 155,6 εκατομμύρια το 2016. Η αύξηση θα προέλθει από την ενισχυμένη ζήτηση τέτοιων προϊόντων στην Κινεζική αγορά και από τις εξελίξεις στο χώρο των συνδεδεμένων οχημάτων, που αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς.

Η Berg Insight αναμένει ότι η αξιοποίηση νέων τεχνολογιών, όπως τα δίκτυα LTE-M και NB-IoT, θα βοηθήσουν στη σημαντική ενίσχυση της αγοράς συσκευών IoT με δυνατότητα σύνδεσης μέσω κινητών δικτύων, καθώς το οικοσύστημα θα ωριμάζει.

Οι IoT συσκευές χωρίς δυνατότητα σύνδεσης σε δίκτυα κινητής που διατέθηκαν το 2016 έφθασαν τα 13,5 εκατομμύρια τεμάχια, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων ήταν έξυπνοι μετρητές ενέργειας, οι περισσότεροι εκ των οποίων εγκαταστάθηκαν στη Βόρεια Αμερική. Στην επόμενη πενταετία, αναμένεται να δούμε τέτοιου είδους συσκευές να χρησιμοποιούνται ευρέως σε έξυπνα κτίρια και σε υποδομές έξυπνων πόλεων και ασφάλειας.

Ετικέτες ,
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.