.

Ασύρματη τεχνολογία και οπτική επιβεβαίωση σε ένα αυτόνομο σύστημα συναγερμού

Η λύση του συστήματος Videofied by Honeywell, κάνει απόλυτα πράξη την έννοια της οπτικής επιβεβαίωσης συμβάντων μέσα από ένα αυτόνομο και ασύρματο σύστημα συναγερμού. 

Θανάσης Αλάμπεης
Μηχνικος Πωλήσεων
Automatic Alarm Systems, www.alarmsys.gr

Εδώ και ένα χρόνο περίπου, ο κορυφαίος όμιλος επαγγελματικών τεχνολογικών λύσεων ασφάλειας, η Honeywell, έχει αποκτήσει με τίμημα 113 εκατομμύρια ευρώ, την RSI Video Technologies (RSI), που διαθέτει το πρωτοποριακό σύστημα ασφάλειας υπό το brand Videofied. 

Το Videofied συνιστά ένα απόλυτα αυτόνομο και ασύρματο σύστημα συναγερμού που έχει παράλληλα τη δυνατότητα λήψης βίντεο προκειμένου να γίνεται οπτική επιβεβαίωση των συμβάντων. Το σύστημα λειτουργεί με μπαταρίες, μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιοδήποτε επαγγελματικό ή οικιακό περιβάλλον και έχει τη δυνατότητα να αποστέλλει σήματα συναγερμού με εικόνες και βίντεο μέσω δικτύου κινητής τηλεφωνίας ή IP σε κέντρο λήψης σημάτων ή στο κινητό τηλέφωνο του χρήστη.

Με αυτό τον τρόπο η ανάγκη για οπτική επιβεβαίωση των περιστατικών, καλύπτεται από ένα μόνο σύστημα, προσφέροντας στον επιτηρούμενο χώρο απόλυτη ασφάλεια, λειτουργικότητα και εξοικονόμηση κόστους. Το Videofied είναι η ιδανική λύση για την προστασία εγκαταστάσεων που βρίσκονται κάπου απομακρυσμένα (κεραίες, φωτοβολταϊκά, κ.α) και φυσικά καλύπτει τις απαιτήσεις ασφάλειας σε οποιοδήποτε επαγγελματικό περιβάλλον (βιομηχανίες, καταστήματα, γραφεία, αποθήκες, κ.α) ή οικιακό χώρο, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της ασφάλειας με αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα σε πραγματικό χρόνο, εξαλείφοντας εσφαλμένους συναγερμούς και ενισχύοντας την άμεση ανταπόκριση των υπηρεσιών ασφάλειας σε περιστατικά παραβίασης. 

Όταν ένας από τους ανιχνευτές κίνησης του συστήματος ενεργοποιείται, τότε το σύστημα εκδηλώνει συναγερμό με τον ίδιο σχεδόν τρόπο με ένα τυποποιημένο σύστημα συναγερμών, δημιουργώντας όμως επιπλέον ένα βίντεο 10 δευτερολέπτων που στέλνεται αυτόματα με το συμβάν σε ένα Κέντρο Λήψης Σημάτων (ΚΛΣ). Οι συναγερμοί και τα βίντεο μπορούν να παραληφθούν και από τον ιδιοκτήτη του χώρου που είναι εγκατεστημένο το σύστημα Videofied μέσω smartphone ή άλλης διαδικτυακής συσκευής. Για τα πραγματικά περιστατικά μπορούν να ενημερωθούν γρήγορα ο αρμόδιες αρχές ενώ οι ψευδείς συναγερμοί μπορούν να αγνοηθούν. Επίσης μέσω του Samrtphone o χρήστης μπορεί να αφοπλίσει ή να οπλίσει ολικά ή μερικά το σύστημα ή κάποιες συγκεκριμένες ζώνες.

Πολύ σημαντικό πλεονέκτημα του Videofied αποτελεί φυσικά η αυτόνομη λειτουργία του, αναφορικά με την τροφοδοσία που χρειάζεται, αφού συνοδεύεται από μπαταρίες με διάρκεια ζωής 4 χρόνων. Η εγκατάσταση του ακολουθεί απλές διαδικασίες, μιας και δεν απαιτεί καθόλου καλωδίωση ενώ η επικοινωνία του συστήματος είναι αμφίδρομη 

Το Videofied είναι ένα πλήρες σύστημα ασφαλείας με όλες τις συσκευές και τα εξαρτήματα που απαιτούνται για να καταστεί επιτυχής κάθε εγκατάσταση και κάθε χώρος ασφαλής όπως ανιχνευτές κίνησης με κάμερα, πίνακες συναγερμού, σειρήνες, πληκτρολόγια και το λογισμικό για σύνδεση με Κέντρο λήψης σημάτων.

Περισσότερες πληροφορίες για τις επιμέρους μονάδες του συστήματος Videofied μπορείτε να βρείτε και στα Ελληνικά στην ιστοσελίδα www.videofied.com/eu/gr/home/ ή να επικοινωνήσετε με την AutomaticAlarmSystems (www.alarmys.gr, τηλ.: 2102135884) που αντιπροσωπεύει την Honeywell στην Ελλάδα.

Source
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.