.

Η devolo γιορτάζει 15 χρόνια ηγετικής θέσης στην παγκόσμια αγορά


Μια ξεχωριστή, επιτυχημένη ιστορία, ξεκίνησε στο Άαχεν της Γερμανίας πριν από 15 χρόνια. Τον Μάιο του 2002, ο Heiko Harbers ίδρυσε με την ομάδα του, την devolo AG. Σε μια δεκαπενταετία, αυτή η μικρή ομάδα, εξελίχθηκε σε μια εταιρεία που σήμερα είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα της αγοράς στον οποίο δραστηριοποιείται, έχοντας πλέον, 300 υπαλλήλους και πωλήσεις που ξεπερνούν τα 33 εκατομμύρια προϊόντα. Η εταιρεία, παρέμεινε πιστή στις αξίες της, αλλά και στην τοποθεσία της, το Άαχεν. Σήμερα, η devolo συνεχίζει να δείχνει την υποστήριξή της με την κατασκευή της νέας εταιρικής της έδρας.

Η ιδέα της ίδρυσης: Internet μέσα από ηλεκτρική πρίζα

Ξεκινώντας κάποτε από την ELSA AG, η devolo εστίασε πάνω σε μία βασική ιδέα: Να χρησιμοποιήσει την υπάρχουσα ηλεκτρική καλωδίωση του σπιτιού για τη μετάδοση δεδομένων. Η εταιρεία επιχείρησε να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία Powerline ώστε να κερδίσει την τότε μικρή και νέα, αγορά του home networking. "Γιατί συνήθως εκεί που τη χρειαζόμαστε, λείπει μια σύνδεση δεδομένων; Αυτό ήταν το ερώτημα που θέσαμε στην αρχή", λέει ο Heiko Harbers, διευθύνων σύμβουλος της devolo AG. "Η απάντηση στην ερώτηση έδειχνε ένα τεράστιο μερίδιο αγοράς και η Powerline ήταν η τεχνολογία κλειδί γι’ αυτό".

Η devolo ανέπτυξε μια λύση για το πρόβλημα της κακής συνδεσιμότητας του Διαδικτύου. Το 2003, οι προσαρμογείς dLAN μπήκαν στην αγορά, από απλές plug-in συσκευές που μετασχημάτισαν τα καλώδια τροφοδοσίας σε καλώδια δικτύου. Αρχικά, ο ρυθμός μεταφοράς ήταν ακόμα φτωχός, στα 14 Mbps, ενώ τα τρέχοντα μοντέλα υψηλής τεχνολογίας σήμερα, μπορούν να φτάσουν τα 1.200 Mbps. Από το 2013, η devolo προσφέρει επίσης προσαρμογείς dLAN με λειτουργίες WiFi, για υψηλής ταχύτητας Internet σε κάθε γωνιά του σπιτιού. Με την πάροδο των χρόνων, οι προσαρμογείς από το Άαχεν έγιναν διεθνή bestsellers. Από τότε έχουν διατεθεί περισσότερα από 33 εκατομμύρια προϊόντα, τα οποία μπορεί να τα βρει κανείς σε κάθε σημαντικό ηλεκτρονικό κατάστημα, καθώς και σε όλα τα δημοφιλή καταστήματα ηλεκτρονικών-ηλεκτρικών. 

Ορόσημα ανάπτυξης 

Από την ίδρυση της εταιρείας, το 2002 έχουν συμβεί πολλά και έχουν επιτευχθεί μερικά σημαντικά ορόσημα. Ο εκατομμυριοστός προσαρμογέας dLAN, πωλήθηκε το 2005. Ο 100ος υπάλληλος προσελήφθη το 2008. Στην πορεία, η devolo άρχισε να δημιουργεί ένα διεθνή δίκτυο πωλήσεων, βήμα - βήμα. Τώρα η εταιρεία έχει παρουσία σε 19 χώρες μέσω θυγατρικών και συνεργατών της. Το 2015, η devolo τιμήθηκε με το “Hidden Champion Award” από τον τηλεοπτικό σταθμό N-TV. Το 2016, το περιοδικό “manager” χαρακτήρισε την εταιρεία ως ένα από τα “digital up-and-comers” της Γερμανίας.

Όραμα: Η devolo με 360O εξειδίκευση στην τεχνολογία

Ένα από τα σημαντικότερα ορόσημα στην ιστορία της εταιρείας ήταν το 2015 όταν η devolo αναδιοργανώθηκε σε τέσσερις επιχειρηματικές μονάδες. Από τότε, η κάθε μία από αυτές, devolo Consumer Business, devolo Business Solutions, devolo Operator Solutions και devolo Smart Grid, επικεντρώνονται σε συγκεκριμένα πελατειακά κοινά. Εξάλλου, το όραμα της ομάδας διαχείρισης με επικεφαλής τον Heiko Harbers είναι να προωθήσει την ανάπτυξη της devolo προς την κατεύθυνση της συνολικής εξειδίκευσης ως προς την εν λόγω τεχνολογία, τόσο ως προμηθευτής καταναλωτικών προϊόντων, αλλά και ως προς τις λύσεις για επαγγελματίες.

Αυτό επιτυγχάνεται μόνο με τη χρήση αποτελεσματικών μονάδων που εξυπηρετούν όλες τις αγορές τους φτάνοντας σε αυτόν τον απώτερο στόχο. Οι ειδικοί στον τομέα των καταναλωτών, επικεντρώνονται εξ ολοκλήρου στην οικιακή δικτύωση σε μία εποχή που έχουμε συνεχές streaming με δεδομένα HD, καθώς και στην αναπτυσσόμενη αγορά του smart home. Οι συνάδελφοι από το τμήμα Business Solutions προσφέρουν επαγγελματικές λύσεις δικτύωσης χρησιμοποιώντας Powerline και WiFi που χρησιμεύουν ως επαφές για την προηγμένη επικοινωνία machine-to-machine. Οι Operator Solutions προσαρμόζουν τα προϊόντα devolo στις ανάγκες των εταιρειών τηλεπικοινωνιών και αναπτύσσουν νέες προσαρμοσμένες λύσεις για αυτούς. Τέλος, ο τομέας του Smart Grid προωθεί την ανάπτυξη του έξυπνου δικτύου.

Η νέας έδρα της εταιρείας 

Αφότου η εταιρεία ξεκίνησε στο παλιό κτίριο της ELSA στο Sonnenweg στο Aachen, μετακόμισε στη συνέχεια σε ένα κτίριο ενοικιαζόμενων γραφείων στην οδό Charlottenburger Allee στην ίδια πόλη, το 2009. Αλλά η εταιρεία σύντομα χρειαζόταν επιπλέον χώρο. Πόσο μάλλον όταν οι απαιτήσεις ασφάλειας στην περιοχή του έξυπνου δικτύου έθεσαν συγκεκριμένες υψηλές απαιτήσεις ως προς τις εγκαταστάσεις και το περιβάλλον ανάπτυξης. Ως αποτέλεσμα, η devolo αποφάσισε να δημιουργήσει τις δικές της ιδιόκτητες κτηριακές εγκαταστάσεις. Η κατασκευή της νέας έδρας της εταιρείας βρίσκεται σε εξέλιξη στην ανατολική πλευρά του Άαχεν από το καλοκαίρι του 2016. Το νέο κτίριο διαθέτει 6.300 τετραγωνικά μέτρα χώρο - άφθονο για μελλοντική ανάπτυξη. Η ολοκλήρωση προγραμματίζεται για τα τέλη Ιουλίου του 2017. Οι εργαζόμενοι αναμένουν ήδη τα εγκαίνια, αλλά και το πάρτι γενεθλίων της εταιρείας.
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.