.

Λύσεις IoT της CISCO στον αυτοκινητόδρομο Αιγαίου


Πλήρως εκσυγχρονισμένος φαίνεται ότι θα είναι ο αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, κάνοντας χρήση των λύσεων της CISCO και υιοθετώντας τεχνολογίες Internet of Things (IoT) και Internet of Everything (IoE).

H “Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου”, υπεύθυνη εταιρεία για την κατασκευή του τμήματος Κλειδί Ημαθίας – Ράχες Φθιώτιδας, μήκους 230 χιλιομέτρων, του ΠΑΘΕ, αντιλήφθηκε ότι η τεχνολογία είναι απαραίτητο κλειδί προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή κυκλοφορία, με μειωμένη κίνηση και ατυχήματα.

Σύμφωνα με τον Χαράλαμπο Κιορπελίδη, Διευθυντής Συστημάτων και IT της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, η τεχνολογία έχει επιστρατευτεί στα συστήματα παρακολούθησης, στον εντοπισμό περιστατικών, στον έλεγχο του αυτοκινητοδρόμου και στις σήραγγες καθώς και στα διόδια.

Η αλήθεια βέβαια, όπως δηλώνει κι ο ίδιος ο Χ. Κιορπελίδης είναι ότι “Οι περισσότεροι οδηγοί δεν θα παρατηρήσουν ποτέ την επένδυσή μας στο IT, αλλά η δυνατότητα να ανακατευθύνουμε την κυκλοφορία, να κάνουμε ανακοινώσεις ή να κατευθύνουμε το προσωπικό ασφαλείας με αποτελεσματικότητα, μπορεί να σώσει ζωές”.

Προς αυτήν την κατεύθυνση η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου επέλεξε της IoT λύσεις της Cisco, τις οποίες υλοποίησαν οι Algosystems, Space Hellas και Siemens.

Για τον αυτοκινητόδρομο Αιγαίου, περίπου 5.000 συσκευές ενώνονται για τη μείωση της κίνησης κατά τουλάχιστον 10%. Για παράδειγμα, αν ένας από τους εργαζομένους στον αυτοκινητόδρομο λάβει μια ειδοποίηση από τις κάμερες περιστατικών, ενημερώνει άμεσα τις υπηρεσίες επειγόντων και ταυτόχρονα ανακατευθύνει την κίνηση αλλάζοντας τα ηλεκτρονικά σήματα. Έτσι, οι οδηγοί θα ενημερωθούν άμεσα και θα αποφύγουν την κίνηση.

Την ίδια στιγμή, οι οδηγοί μπορούν να γλιτώνουν χρόνο από τις ουρές στα διόδια με το ηλεκτρονικό πάσο ή τα αυτόματα μηχανήματα χρέωσης. Μάλιστα, στα σχέδια της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου είναι η επέκταση των υπηρεσιών, όπως η παροχή Wi-Fi στις στάσεις.

Για όσους ενδιαφέρονται περαιτέρω, για τον αυτοκινητόδρομο Αιγαίου χρησιμοποιήθηκαν οι εξής λύσεις της CISCO:

Routing and Switching
Cisco Industrial Ethernet 3000 Series Switches
Cisco 2800, 2900 και 3900 Series Integrated Services Routers
Cisco Catalyst 2950, 2960, 3650, 3750, 3850 και 4500 Series Switches


Wireless
Cisco Wireless Controllers
Cisco Aironet Access Point

Network Management
Cisco Prime Infrastructure
Cisco Identity Services Engine (ISE)

Data Center
Cisco UCS C220 M4 Rack Server


Security
Cisco ASA 5500-X Series Next-Generation Firewalls



[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.