.

Microsoft: Επενδύει στην αυτοματοποίηση της ασφάλειας από κυβερνοεπιθέσεις



Την ισραηλινή εταιρεία ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων Hexadite εξαγόρασε η Microsoft, καταβάλλοντας 100 εκατομμύρια δολάρια (περίπου 89 εκατ. ευρώ) για να μάθει πώς, παρά την σπανιότητα των εξειδικευμένων στην ασφάλεια ΙΤ ανθρώπων, μπορεί να αυτοματοποιήσει πολλές από τις διαδικασίες προστασίας συστημάτων και δικτύων.

Η έδρα της Hexadite βρίσκεται στη Βοστώνη των ΗΠΑ, εντούτοις το κέντρο έρευνας και ανάπτυξης είναι στο Ισραήλ. Η Hexadite υποστηρίζει ότι είναι σε θέση να αυτοματοποιήσει πολλές διεργασίες για την πρόληψη, τον έλεγχο αλλά και την αντιμετώπιση κυβερνοεπιθέσεων. 

Το νεότερο κρούσμα κυβερνοεπιθέσεων αφορούσε ιδιαιτέρως τη Microsoft, αφού οι επιθέσεις αυτές που έγιναν γνωστές ως WannaCry, ξεκίνησαν από ένα κενό ασφάλειας σε διεργασία δικτύου των Windows, και έπληξαν εκατοντάδες χιλιάδες υπολογιστές. Η Microsoft έχει εκδώσει σχετικό patch, όμως η σχετική ενημέρωση δεν έγινε αυτόματα με αποτέλεσμα να διαχέεται το malware από υπολογιστή σε υπολογιστή μέχρι σήμερα, παρά τις προσπάθειες αναχαίτησής του.

Σύμφωνα με δήλωση τον Ιανουάριο, γράφει το Reuters, η Microsoft θα συνεχίσει επί χρόνια να επενδύει περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια ετησίως στην έρευνα για την κυβερνοάμυνα. Το Ισραήλ έχει ήδη επωφεληθεί από την επένδυση αυτή, σημειώνει το πρακτορείο.
Ετικέτες ,
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.