.

Sky Fence: Αόρατος φράχτης προστατεύει τις φυλακές από drones

Το "Sky Fence" εφαρμόζεται στο Ηνωμένο Βασίλειο


Φυλακές σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τα drones, τα οποία χρησιμοποιούνται για να μεταφέρουν ναρκωτικά και άλλα παράνομα υλικά πάνω από τα τείχη τους, κατευθείαν στα χέρια καταδίκων. Στη φυλακή του Les Nicolles στα Νησιά της Μάγχης αποφάσισαν να υιοθετήσουν μια διαφορετική προσέγγιση στην αντιμετώπιση του φαινομένου με ένα αόρατο “πεδίο δύναμης” που κρατάει τα drones έξω από τα όρια της φυλακής. Ο anti-drone φράχτης ονομάζεται Sky Fence και αναπτύχθηκε από τη συνεργασία δύο Βρετανικών εταιριών, την Drone Defence και την Eclipse Digital Solutions.



Ένα δίκτυο 20 πομπών τοποθετήθηκε στην περίμετρο της φυλακής για να δημιουργήσει έναν αόρατο τοίχο 600 μέτρων σε ύψος τον οποίο δεν μπορούν να διαπεράσουν τα drones, αφού διακόπτεται η επικοινωνία τους με το χειριστή. Το Sky Fence θα τεθεί σε λειτουργία τον επόμενο μήνα.

Θα φαίνεται σαν να πέφτει πάνω σε ένα πεδίο δύναμης. Χρησιμοποιεί μια σειρά “διαταρακτών” οι οποίοι παρεμβάλλουν στον υπολογιστή του drone και μπλοκάρουν τα πρωτόκολλα συχνοτήτων και ελέγχου. Η οθόνη του χειριστή θα μαυρίσει και θα χάσει τον έλεγχο. Τα drones που δημιουργήθηκαν τα τελευταία χρόνια είναι σχεδιασμένα να επιστρέφουν στο αρχικό σημείο σε περίπτωση απώλειας σήματος. Δε θα καταρρίψει το drone επειδή τότε μπορεί να χτυπήσει κάποιος ή μπορεί να προκαλέσει ζημιές.

Source
Ετικέτες ,
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.