.

COSMOTE Energy Management: «Έξυπνα» συστήματα διαχείρισης ενέργειας



Tην υπηρεσία COSMOTE Energy Management επέλεξαν δύο μεγάλοι Δήμοι της χώρας, οι Δήμοι Πατρέων και Αγ. Δημητρίου, για την παρακολούθηση, καταγραφή και διαχείριση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας στα κτίρια τους. Μέσω ασύρματων έξυπνων μετρητών, οι Δημοτικές Αρχές έχουν πλέον τη δυνατότητα να ελέγχουν, σε πραγματικό χρόνο και απομακρυσμένα, την ενεργειακή τους κατανάλωση, γεγονός που θα τους επιτρέψει να μειώσουν τις δαπάνες τους και να συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Με έξυπνους μετρητές και αισθητήρες και ειδικό λογισμικό, το COSMOTE Energy Management αποτυπώνει από πού προέρχεται η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, από την κεντρική παροχή μέχρι και την τελευταία πρίζα, και επιτρέπει την καταμέτρηση της κατανάλωσης ενέργειας ανά πάσα στιγμή και την επέμβαση στη διαχείρισή της από οποιοδήποτε σημείο. Επιπλέον, η υπηρεσία δίνει τη δυνατότητα συλλογής και αποθήκευσης των ενεργειακών δεδομένων, με σκοπό την επεξεργασία και διαχείρισή τους μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Σε περίπτωση υπέρβασης στην κατανάλωση, υπάρχει η δυνατότητα αποστολής ειδοποιήσεων (alerts).

Η βέλτιστη διαχείριση της κατανάλωσης ενέργειας μέσω του COSMOTE Energy Management συμβάλλει στη μείωση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2). Ενδεικτικά για τον Δήμο Αγίου Δημητρίου, με την εγκατάσταση του συστήματος σε πέντε δημοτικά κτίρια, η ετήσια εξοικονόμηση ενέργειας υπολογίζεται σε περίπου 66MWh και η μείωση εκπομπών CO2 σε περίπου 55 τόνους.

Η υλοποίηση του έργου στο Δήμο Αγ. Δημητρίου που στηρίζεται στην υπηρεσία COSMOTE Energy Management διακρίθηκε στα Energy Mastering Awards, αποσπώντας Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία “Energy Efficiency in Public Buildings”. Τα Energy Mastering Awards επιβραβεύουν κάθε χρόνο τις βέλτιστες πρακτικές ενεργειακής απόδοσης, εξοικονόμησης και αειφορίας.

Η Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου, κα Μαρία Ανδρούτσου, ανέφερε: «Ένας από τους πρωταρχικούς στόχους του Δήμου Αγ. Δημητρίου στο πλαίσιο της στρατηγικής της βιώσιμης ανάπτυξης είναι η εξοικονόμηση ενέργειας, στην οποία συμβάλλει η συνεργασία με την COSMOTE. Οι δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας έχουν προτεραιότητα για εμάς, καθώς μειώνοντας τις καταναλώσεις μειώνονται και οι δαπάνες του Δήμου, ενώ περισσεύουν χρήματα ώστε να αξιοποιηθούν ουσιαστικά για την στήριξη πολιτικών υπέρ των ευπαθών κοινωνικά ομάδων.»

Ο κ. Νίκος Χούμης, Διευθυντής Β2Β Customer Experience & Πωλήσεων Cloud & M2M Ομίλου ΟΤΕ, δήλωσε σχετικά: «Η τεχνολογία μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο την καθημερινότητά μας και να συμβάλλει καθοριστικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής. Διαθέτοντας μια σειρά από «έξυπνες» λύσεις υψηλής τεχνολογίας, που καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες πόλεων, επιχειρήσεων και πολιτών, η COSMOTE δείχνει το δρόμο για τη βιώσιμη ανάπτυξη».
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.