.

Η TSA δοκιμάζει σύστημα ελέγχου επιβατών με δακτυλικά αποτυπώματα σε αεροδρόμια



Η Υπηρεσία Ασφαλείας των Μεταφορών των ΗΠΑ (TSA) ξεκίνησε τις δοκιμές σε ένα νέο βιομετρικό σύστημα αναγνώρισης που προορίζεται για χρήση σε αεροδρόμια. Πρόκειται για ένα σύστημα αναγνώρισης του επιβάτη από τα δακτυλικά του αποτυπώματα.

Η χρήση του συστήματος θα οδηγήσει σε… αχρηστία τα διαβατήρια και τις κάρτες επιβίβασης. Ετσι ο επιβάτης που θα έχει περάσει το έλεγχο των δακτυλικών του αποτυπωμάτων θα μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερα στο αεροδρόμιο και να φτάσει στην θέση του στο αεροπλάνο χωρίς να χρειάζεται να κουβαλάει μαζί και να επιδεικνύει διαβατήρια και κάρτες επιβίβασης.

Τα στελέχη της TSA θεωρούν ότι η χρήση ενός τέτοιου συστήματος και θα αυξήσει την ασφάλεια στα αεροδρόμια και τις πτήσεις και θα μειώσει την ταλαιπωρία των επιβατών από την αναμονή για τους ελέγχους.

Δείτε ένα βίντεο για την λειτουργία του νέου συστήματος:




Οπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Daily Mail το σύστημα θα ξεκινήσει τις επόμενες μέρες να χρησιμοποιείται πιλοτικά σε δύο αεροδρόμια. Στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Ατλάντα που είναι εδώ και πολλά χρόνια το αεροδρόμιο με την μεγαλύτερη κίνηση παγκοσμίως και στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντένβερ.

Απαραίτητη προυπόθεση για την λειτουργία του συστήματος είναι να διαθέτει τα δακτυλικά αποτυπώματα ενός επιβάτη ώστε όταν αυτός φτάσει στο αεροδρόμιο να μπορεί να κάνει την ταυτοποίηση. Αυτό σημαίνει ότι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να κάνουν τον κόπο να επικοινωνήσουν με την αρμόδια υπηρεσία και να δώσουν στο σύστημα τα δακτυλικά του αποτυπώματα.


Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.