.

Η Vodafone προχωρά στην πρώτη μεγάλης κλίμακας υλοποίηση δικτύων FTTH στη Ελλάδα



Στη πρώτη μεγάλης κλίμακας υλοποίηση δικτύων οπτικών ινών μέχρι το σπίτι (FTTH) στην Ελλάδα προχωρεί η Vodafone Ελλάδας.

Η υλοποίηση αυτή πραγματοποιείται στο πλαίσιο του στρατηγικού πλάνου της εταιρείας για επενδύσεις ύψους 500 εκατ. ευρώ έως το 2020 σε δίκτυα νέας γενιάς σταθερής και κινητής, αναβαθμίσεις προϊόντων και υπηρεσιών, καθώς και αναβάθμιση του δικτύου καταστημάτων της.

Το επενδυτικό σχέδιο της Vodafone Ελλάδας εγκρίθηκε από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) στο πλαίσιο της διαδικασίας ανάθεσης περιοχών για την ανάπτυξη δικτύων νέας γενιάς με την εισαγωγή της τεχνολογίας vectoring και άλλων τεχνολογιών, όπως είναι οι οπτικές ίνες. Περιλαμβάνει επενδύσεις σε δίκτυα νέας γενιάς για την επέκταση του δικτύου οπτικών ινών που διαθέτει η Vodafone με την υλοποίηση FTTH (fiber-to-the-home) και FTTC (fiber-to-the-cabinet) σε διαφορετικές περιοχές ανά την Ελλάδα.

Για περισσότερα από 24 χρόνια, η Vodafone παραμένει ένας στρατηγικός επενδυτής στην Ελλάδα, που φέρνει καινοτομία και νέες τεχνολογίες για να υποστηρίξει τις εθνικές υποδομές της χώρας. Ήδη, η Vodafone Ελλάδας, που διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα ιδιόκτητα δίκτυα οπτικών ινών στη χώρα, επεκτείνει το δίκτυό της σε νέες περιοχές, όπως Νέα Ιωνία, Φρεαττύδα, Γηροκομείο, Παγκράτι, Βύρωνα και Νέο Κόσμο.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας, κ. Χάρης Μπρουμίδης δήλωσε: «Το μέλλον είναι πια εδώ. Η Vodafone επεκτείνει το δίκτυό της και υλοποιεί το πρώτο μεγάλης κλίμακας σχέδιο εφαρμογής δικτύων οπτικών ινών μέχρι το σπίτι, γυρίζοντας μία νέα σελίδα στις τηλεπικοινωνίες της Ελλάδας. Έχουμε δεσμευτεί να παρέχουμε τις καλύτερες τεχνολογίες στους πολίτες και τις επιχειρήσεις προκειμένου να συμμετάσχουν ισότιμα στην ψηφιακή οικονομία του μέλλοντος. Με το επενδυτικό μας σχέδιο ενισχύουμε την οικονομία της χώρας και θέτουμε τις βάσεις για την κοινωνία των Gigabit, επιβεβαιώνοντας έμπρακτα ως στρατηγικός επενδυτής την εμπιστοσύνη μας στην Ελλάδα και τις προοπτικές της».

Σε όλη την Ευρώπη, όπου το ρυθμιστικό πλαίσιο και οι συνθήκες ανταγωνισμού το επιτρέπουν, η Vodafone επενδύει για να φέρει δίκτυα οπτικών ινών όσο πιο κοντά γίνεται σε σπίτια και επιχειρήσεις.

Βασιζόμενη στην διεθνή της εμπειρία, αλλά και το ταλέντο και την τεχνογνωσία των ανθρώπων της στην Ελλάδα, η Vodafone επενδύει σε ψηφιακές υποδομές και τεχνολογίες αιχμής, που θα αντέξουν στον χρόνο και συμβάλλει ενεργά στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, θέτοντας τις βάσεις για την κοινωνία των υπερυψηλών ταχυτήτων (Gigabit society).

Παράλληλα, το σχέδιο της Vodafone ανταποκρίνεται στους στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης για δίκτυα οπτικών ινών υψηλών ταχυτήτων, τα οποία θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες του μέλλοντος και στην αυξανόμενη ζήτηση για υπηρεσίες δεδομένων, όπως απαιτείται από την ψηφιακή οικονομία. 
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.