.

Πιλοτικές υπηρεσίες για 150 «Έξυπνα Σπίτια»Σε τελική ευθεία βρίσκεται το πιλοτικό πρόγραμμα ACTIVAGE, και αφορά 150 «Έξυπνα Σπίτια» που η Εταιρεία Ψηφιακών Πόλεων Κεντρικής Ελλάδας Α.Ε (CitiesNET) ετοιμάζει να εντάξει σε πόλεις – μέλη της.

Σε πρόσφατη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπως τονίζεται από τη δημοτική αρχή, δόθηκε έμφαση στις διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι εταίροι το επόμενο χρονικό διάστημα, προκειμένου να είναι έτοιμοι για την έναρξη των πιλοτικών υπηρεσιών το φθινόπωρο του 2017. Στη συνάντηση η CitiesNet (όπου την προεδρία ασκεί ο Δήμος Τρικκαίων) εκπροσωπήθηκε από τον γιατρό κ. Γιώργο Δαφούλα και την ψυχολόγο κ. Χριστίνα Καραμπέρη. 
Στην υλοποίηση του Έργου εμπλέκονται 49 Οργανισμοί, 10 από αυτούς ανήκουν στο χώρο της βιομηχανίας, 14 είναι κορυφαία ερευνητικά κέντρα ή πανεπιστήμια, καθώς και πολλές μεγάλες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις από όλη την Ευρώπη. Οι Έλληνες εταίροι, που συμμετέχουν σε αυτή τη προσπάθεια είναι: το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), το Ελληνικό Ινστιτούτο Μεταφορών (CERTH-HIT), το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνίας και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ), η Εταιρεία Ψηφιακών Πόλεων Κεντρικής Ελλάδας Α.Ε (CitiesNET), η εταιρεία Ευφυών Συστημάτων Μεταφοράς Infotrip, η εταιρία πληροφορικής ΓΝΩΜΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Α.Ε και οι Δήμοι Πυλαίας Χορτιάτη και ο Δήμος Μεταμόρφωσης.
Στη περίπτωση των Ελληνικών πιλότων, θα δοθεί έμφαση στην υποστήριξη των ηλικιωμένων σε θέματα πρόληψης αλλά και στο να είναι αυτάρκεις και ασφαλείς όταν βγαίνουν από το σπίτι και όταν μετακινούνται. 

Πιο συγκεκριμένα, στόχος της CitiesNet είναι η ανάπτυξη 150 «έξυπνων οικιών» (για το 2018 και 2019) των δικαιούχων του «Βοήθεια στο Σπίτι» των Δήμων- μέλη της διαδημοτικής αναπτυξιακής εταιρείας ΟΤΑ CitieNet AE σε συνεργασία με την e-trikala AE του Δήμου Τρικκαίων, με συστήματα υποστηριζόμενης διαβίωσης. Η τεχνολογία με την οποία θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα, είναι η επόμενη γενιά στο διαδίκτυο, το Internet of Things.

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.