.

Biometric Exit σύντομα στα αεροδρόμια των ΗΠΑ



Η κυβέρνηση Trump θέλει να φέρει το σύστημα Biometric Exit για αναγνώριση προσώπου στα αεροδρόμια των ΗΠΑ. 

Όσοι έχουν βίζα θα καλούνται να περνούν από έναν έλεγχο αναγνώρισης προσώπου στις ΗΠΑ, προτού να επιβιβαστούν σε μία πτήση προς έναν διεθνή προορισμό. Αυτό θα είναι εφικτό μέσα από ένα γεωμετρικό σκανάρισμα του προσώπου, το οποίο έχει δοκιμαστεί στο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης την άνοιξη του 2017. Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα παρόμοιο σύστημα έχει δοκιμάσει και η British Airways στο αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου.

Το σύστημα Biometric Exit, όπως ονομάζεται, θα κάνει σύγκριση μεταξύ του αποθηκευμένου σκαναρισμένου προσώπου του κάθε κατόχου βίζας με το πρόσωπο που προκύπτει από το σκανάρισμα στους χώρους του αεροδρομίου. Οι επιβάτες θα φωτογραφίζονται πριν την επιβίβαση και οι φωτογραφίες θα ελέγχονται σε σχέση με εκείνες που υπάρχουν στο διαβατήριο. Σε περίπτωση που δεν προκύπτει ομοιότητα, θα βγαίνει το συμπέρασμα ότι ενδέχεται να γίνεται προσπάθεια παράνομης εισόδου στη χώρα.

Η κυβέρνηση Trump θέλει να επεκτείνει τη χρήση του συστήματος αυτού πέρα από την πτήση από την Ατλάντα στο Τόκιο που εφαρμόζεται σήμερα και σε άλλες πτήσεις από και προς τις ΗΠΑ. Οι Αρχές στις ΗΠΑ θεωρούν ότι το εν λόγω σύστημα θα μπορέσει να δώσει πληροφορίες για το εάν έχει φύγει από τη χώρα ένας επισκέπτης.

Source
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.