.

Το ραντάρ παραμένει δημοφιλής λύση για την περιμετρική προστασία



Η περιμετρική προστασία αφορά σχεδόν αποκλειστικά την ανίχνευση απειλών ή διεισδύσεων. Οι ανιχνευτές και οι αισθητήρες χρησιμοποιούν διαφορετικές τεχνολογίες ανίχνευσης, που περιλαμβάνουν αισθητήρες οπτικών ινών, αισθητήρες μικροκυμάτων και ενσωματωμένους αισθητήρες που χρησιμοποιούν διαφορετικές τεχνολογίες ανίχνευσης. Το ραντάρ εξακολουθεί να είναι μια δημοφιλής επιλογή για περιμετρική προστασία, αφού προσφέρει εξαιρετική απόδοση και ανταγωνιστικές τιμές.

Το ραντάρ είναι ένας ενεργός αισθητήρας που διαφέρει από τους αισθητήρες μικροκυμάτων, οι οποίοι λειτουργούν με την ανίχνευση εισβολέων που διασχίζουν μια δέσμη μικροκυμάτων μεταξύ δύο αισθητήρων. Το ραντάρ στέλνει ενεργά μηνύματα στο περιβάλλον και στη συνέχεια «ακούει» τις επιστροφές ενέργειας που επιστρέφουν. Αυτό καθορίζει τις αλλαγές στο περιβάλλον. Εάν υπάρχει κάποιος που εμφανίζεται ενώ δεν υπήρχε πριν, το ραντάρ μπορεί να το καταλάβει και να ειδοποιήσει τον χειριστή. Με το ραντάρ μπορούμε να εντοπίσουμε το είδος της διείσδυσης, με βάση την ενεργειακή απόδοση που έχουμε και τη συμπεριφορά του στόχου.

Τα ραντάρ εξωτερικού χώρου προσφέρουν πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλους αισθητήρες. Σε σύγκριση με τις κάμερες, οι οποίες μπορούν να περιοριστούν από διάφορους περιβαλλοντικούς παράγοντες όπως το φως, η ομίχλη, η βροχή ή άλλες δυσμενείς καιρικές συνθήκες, τα ραντάρ δεν επηρεάζονται από κανένα από αυτά. Έχουν χαμηλές απαιτήσεις υποδομής και απλούστερη τοποθέτηση.

Αλλά το πιο σημαντικό, το ραντάρ μπορεί να καλύψει μια ευρεία περιοχή, από λίγα μέτρα έως δύο χιλιόμετρα. Αυτό καθιστά το ραντάρ μια οικονομικά αποδοτική λύση, καθώς μερικές συσκευές ραντάρ μπορούν να καλύψουν μεγάλες περιφέρειες. Εάν διαθέτετε ένα φράχτη 15-20 χιλιομέτρων και θέλετε να ελέγξετε την περίμετρο με σταθερές κάμερες ποιότητας, θα χρειαστείτε σχεδόν μισό εκατομμύριο ευρώ για να το κάνετε. Αντίστοιχα, χρειάζεστε μόνο λίγα ραντάρ με το μισό περίπου κόστος. Ακόμα, το κόστος συντήρησης του ραντάρ είναι σχετικά χαμηλό, αφού μπορεί να είναι απαλλαγμένο από συντήρηση για έως και πέντε χρόνια.

Ένα άλλο πλεονέκτημα των ραντάρ εξωτερικού χώρου είναι ότι μειώνουν το φορτίο των χειριστών, που δεν χρειάζεται να κοιτάζουν τις οθόνες CCTV όλη την ώρα. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο χρήστης πρέπει να απαλλαγεί εντελώς από τις κάμερες του, καθώς το βίντεο μπορεί ακόμα να προσφέρει οπτική επαλήθευση ορισμένων αντικειμένων που ανιχνεύονται.

Τελικά, ένα συνδυασμένο σύστημα ραντάρ με βίντεο μπορεί να βελτιστοποιήσει την περιμετρική ανίχνευση, ικανοποιώντας τις ανάγκες ανίχνευσης και επαλήθευσης του χρήστη. Ένας συνδυασμός ραντάρ, που ταξινομεί ένα αντικείμενο και μια κάμερα που χρησιμοποιείται για την οπτική επαλήθευση του στόχου, μπορεί να προσφέρει μια πολύ καλή λύση με προσιτό κόστος.

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.