.

Βιομετρική τεχνολογία και νέες πύλες αυτοματοποιημένου συνοριακού ελέγχου στο Αεροδρόμιο του Ντουμπάι


Οι επιβάτες που αναχωρούν από τον τερματικό αεροσταθμό 3 του Διεθνούς Αεροδρομίου του Ντουμπάι θα απολαμβάνουν ακόμη πιο ομαλή εμπειρία στο αεροδρόμιο με την υλοποίηση δύο νέων πρωτοβουλιών, οι οποίες θα βελτιστοποιήσουν τον έλεγχο του check-in και των υπηρεσιών αλλοδαπών και μετανάστευσης πριν την επιβίβαση.

Η χρήση βιομετρικής τεχνολογίας και η τοποθέτηση νέων πυλών αυτοματοποιημένου συνοριακού ελέγχου είναι δύο έργα που πρόκειται να ξεκινήσουν άμεσα και αναμένεται να ολοκληρωθούν τους επόμενους 12 με 18 μήνες.

Είναι τα πρώτα έργα που εγκρίθηκαν προς υλοποίηση από την πολυμελή ομάδα που εξετάζει εκ νέου όλα τα σημεία διέλευσης επιβατών με ηλεκτρονική σάρωση στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι, με σκοπό τη βελτίωση της συνολικής εμπειρίας των επιβατών. Η μοναδική αυτή συλλογική προσέγγιση, η οποία ξεκίνησε τον Μάιο και πολύ γρήγορα απέδωσε καρπούς, περιλαμβάνει τη συνεργασία της αεροπορικής εταιρείας Emirates, του τελωνείου του Ντουμπάι, της Γενικής Διεύθυνσης Αδειών Παραμονής και Αλλοδαπών του Ντουμπάι, της αστυνομίας και της υπηρεσίας αεροδρομίων του Ντουμπάι. Οι δύο νέες πρωτοβουλίες που έχουν ανακοινωθεί θα συμβάλλουν στην επιτάχυνση της επεξεργασίας των στοιχείων των επιβατών και θα διευκολύνουν την πιο ομαλή ροή στα διάφορα σημεία ελέγχου του αεροδρομίου.

Βιομετρική τεχνολογία: Χρησιμοποιώντας τη λειτουργία αναγνώρισης προσώπου μέσω της εφαρμογής UAE Wallet, οι επιβάτες θα μπορούν να καταχωρήσουν και να αποθηκεύσουν τα βιομετρικά στοιχεία τους με πολλούς τρόπους, όπως τραβώντας οι ίδιοι μια φωτογραφία τον εαυτό τους με το κινητό τους τηλέφωνο ή χρησιμοποιώντας τα γκισέ βιομετρικής εγγραφής που βρίσκονται στα σημεία check-in και στα σαλόνια αναμονής της Emirates. Στη συνέχεια, θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα βιομετρικά στοιχεία για να απλοποιήσουν τη διαδικασία ελέγχου στην υπηρεσία αλλοδαπών και μετανάστευσης στον χώρο αναχωρήσεων του τερματικού αεροσταθμού 3 αλλά και τη διαδικασία σε άλλα σημεία διέλευσης με ηλεκτρονική σάρωση στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι, όπως για την αυτόματη πρόσβασή τους στα σαλόνια αναμονής της Πρώτης και της Διακεκριμένης Θέσης της Emirates.

Μία πύλη: έξυπνες πύλες νέας γενιάς για τις διαδικασίες ελέγχου της υπηρεσίας αλλοδαπών και μετανάστευσης πρόκειται να τοποθετηθούν στον χώρο αναχωρήσεων του τερματικού αεροσταθμού 3, ενώ θα παραμείνουν οι ήδη υπάρχουσες ηλεκτρονικές πύλες και τα γκισέ με το ειδικό προσωπικό. Οι νέες έξυπνες πύλες παρέχουν ένα αυτοματοποιημένο σύστημα συνοριακού ελέγχου το οποίο βασίζεται στα βιομετρικά στοιχεία των επιβατών. Δίνουν, επίσης, τη δυνατότητα στους επιβάτες να αποφύγουν το επιπλέον βήμα στη διαδικασία που είναι ο συμβατικός έλεγχος διαβατηρίων και καρτών επιβίβασης από προσωπικό ασφάλειας και, στη συνέχεια, η διέλευσή τους από την υπηρεσία αλλοδαπών και μετανάστευσης, καθώς οι συγκεκριμένοι έλεγχοι περιλαμβάνονται αυτόματα στη βιομετρική ταυτοποίηση τη στιγμή που οι επιβάτες περνούν μέσα από τις νέες έξυπνες πύλες.



Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.