.

Τη δική της ψηφιακή βοηθό αποκάλυψε η Lenovo



Στο πλαίσιο του φετινού συνεδρίου Lenovo Tech World, η κινέζικη εταιρεία αποκάλυψε τα σχέδιά της για την κυκλοφορία της δικής της ψηφιακής βοηθού, η οποία θα διαθέτει αρκετές προηγμένες δυνατότητες και θα ανταγωνίζεται προτάσεις όπως η Siri, η Cortana, η Alexa και το Google Assistant.

Πρόκειται για την CAVA [Context Aware Virtual Assistant], που αξιοποιεί, μεταξύ άλλων, τεχνολογίες βαθιάς μάθησης και κατανόησης φυσικής γλώσσας, προκειμένου να επικοινωνεί με τον χρήστη και να μπορεί να μαθαίνει από τις συνήθειές του. Η ψηφιακή βοηθός της Lenovo θα μπορεί επίσης να επεξεργάζεται σύνθετο περιεχόμενο – θα είναι για παράδειγμα ικανή να προτείνει στον χρήστη πότε να ξεκινήσει για κάποιο ραντεβού του, κρίνοντας βάσει πληροφοριών για τον καιρό και την κίνηση στη διαδρομή.

Επιπλέον, ακολουθώντας την τάση της εποχής, η Lenovo αποκάλυψε και ένα “έξυπνο ηχείο”, το SmartCast+, που θα μπορεί να αναγνωρίζει αντικείμενα, να αντιδρά σε φωνητικές εντολές, αλλά και να συνθέτει εμπειρίες AR.

Ας σημειωθεί πάντως ότι τόσο η ψηφιακή βοηθός CAVA όσο και το ηχείο SmartCast+ βρίσκονται ακόμα στο στάδιο της ανάπτυξης και δεν αναμένεται να δούμε άμεσα εμπορικές υλοποιήσεις τους.

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.