.

Αυξημένο το ενδιαφέρον για τη δημιουργία Smart Homes



Νέες τάσεις στην υιοθέτηση της τεχνολογίας smart home αποκαλύπτει έρευνα της Houzz, της δημοφιλούς online πλατφόρμας για ανακαινίσεις και σχεδιασμούς σπιτιών. Τα ευρήματα της έρευνας επιβεβαιώνουν τη στρατηγική που ακολουθεί η D-Link τα τελευταία χρόνια για απλοποίηση της οικιακής αυτοματοποίησης σε τέτοιο βαθμό, ώστε να ανταποκρίνεται στο ολοένα αυξανόμενο ενδιαφέρον των καταναλωτών για το «έξυπνο σπίτι».

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δείγμα περίπου 1.000 ιδιοκτητών, που κατά το 2016 εκτέλεσαν εργασίες σχεδιασμού και ανακαίνισης του σπιτιού τους. Από αυτούς, ποσοστό 45% αναφέρει ότι προχώρησε σε χρήση τεχνολογίας smart home ενσωματώνοντας έξυπνες συσκευές στο νέο σπίτι, αναφέροντας ως κύριους λόγους αυτής την απόφασης την ασφάλεια και την απομακρυσμένη διαχείριση.

Ανάμεσα στους ιδιοκτήτες που είχαν ενσωματώσει μια έξυπνη συσκευή για λόγους ασφάλειας, το 67% είχε ως κύριο κίνητρο την προστασία του σπιτιού από εισβολείς, ενώ το 52% ήθελε να παρακολουθήσει το σπίτι του απομακρυσμένα. Σε ότι αφορά το κόστος εγκατάστασης ενός συστήματος ασφαλείας, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θα πλήρωνε λιγότερα από 1.500 δολάρια, ενώ ένα ποσοστό μικρότερο από 5% δήλωσε ότι έχει διαθέσει πάνω από 5.000 δολάρια για πρόσθετη ασφάλεια.

Σύμφωνα με την έρευνα, πολλοί από τους ερωτηθέντες υιοθέτησαν την τεχνολογία smart home για να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους. Παράλληλα, ενώ τα ευρήματα εμφανίζουν την ύπαρξη μιας καμπύλης εκμάθησης σε ότι αφορά την εύρεση της σωστής λύσης για συγκεκριμένες ανάγκες, αποκαλύπτουν επίσης υψηλά ποσοστά υιοθεσίας και ικανοποίησης μεταξύ αυτών που τελικά ενσωμάτωσαν αυτές τις τεχνολογίες στα σπίτια τους.

Παρά το γεγονός ότι σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες έχουν αγκαλιάσει την τεχνολογία για το «έξυπνο σπίτι», ένα 55% αναφέρει ότι δεν την έχουν ακόμη δοκιμάσει, ποσοστό που έχει πτωτική τάση όσο η αγορά smart home καθιερώνεται στην καταναλωτική συνείδηση. Τέλος, η έρευνα αποκαλύπτει ότι οι ιδιοκτήτες που έχουν προσθέσει έξυπνα χαρακτηριστικά στο σπίτι τους εμφανίζουν εξαιρετικά υψηλά επίπεδα ικανοποίησης από την τεχνολογία.

«Η μελέτη αυτή αποτελεί ένδειξη μιας πολύ μεγάλης γενικής τάσης: τα σπίτια μας γίνονται όλο πιο έξυπνα. Η D-Link αποτελεί την πρώτη εταιρία παγκοσμίως που παρουσίασε λύσεις smart home εύκολες στη χρήση, που μπορούν να ρυθμιστούν ώστε να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και είναι προσιτές σε όλους. Από το 2010 που μπήκε στην αγορά του Έξυπνου Σπιτιού, η D-Link πλέον έχει απλοποιήσει σε τέτοιο βαθμό την οικιακή αυτοματοποίηση, ώστε όλοι οι ιδιοκτήτες σπιτιών να μπορούν να ανακαλύπτουν νέες δυνατότητες και εντελώς νέους τρόπους για να αισθάνονται ασφαλείς και άνετοι στο σπίτι τους» δήλωσε ο Ivo Pavicic, Country Manager Adria & Sales and Marketing Manager Greece της D-Link.
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.