.

Smart Speaker καλεί την αστυνομία εν μέσω οικογενειακού καβγά



Στα ανοικτά μικρόφωνα ενός smart speaker αποδόθηκε η άμεση επέμβαση της αστυνομίας σε ένα σπίτι κοντά στην Αλμπουκέρκη στο Νέο Μεξικό των ΗΠΑ, την ώρα που ο σύζυγος απειλούσε τη σύζυγο με πιστόλι. 

Σύμφωνα με το ABC News, ο δράστης, Εδουάρδο Μπάρος φέρεται να είπε "Did you call the sheriffs?", ερώτηση που εισακούστηκε από το smart speaker και ελήφθη ως εντολή, με αποτέλεσμα να γίνει κλήση στον αριθμό επειγόντων περιστατικών 911, επιτρέποντας παράλληλα στους αστυνομικούς να ακούσουν από τα ανοικτά μικρόφωνα τι συνέβαινε εντός.

Σύμφωνα με τις αρχές, η συσκευή ίσως έσωσε δύο ζωές -στο σπίτι βρισκόταν και η κόρη του ζευγαριού. Ο Μπάρος, έπειτα από ώρες πολιορκίας, συνελήφθη. Ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας, Μανουέλ Γκονζάλες III, είπε χαρακτηριστικά πως «Η μη αναμενόμενη χρήση αυτής της τεχνολογίας για κλήση στα επείγοντα, ίσως έσωσε μια ζωή και σίγουρα διαφύλαξε μια μητέρα και την κόρη της από ένα πολύ βίαιο περιστατικό».

Άγνωστο παραμένει εάν επρόκειτο για το Amazon Echo ή, το Google Home και αδιευκρίνιστο πώς θεωρήθηκε έγκυρη η εντολή, αφού ο δράστης σίγουρα δεν είπε "Alexa,..." ή "Ok Google,..." για να θεωρηθεί η πρότασή του εντολή. 

  • Το Amazon Echo δεν έχει τεχνολογία αναγνώρισης φωνής. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να αναγνωρίσει εάν η φωνή που δίνει τις εντολές είναι ένα εξουσιοδοτημένο πρόσωπο. Μπορεί να δεχτεί εντολές από τον επισκέπτη του σπιτιού ή, ένα παιδί, ή... από το τελευταίο επεισόδιο του Law and Order.


Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.