.

Τεχνολογίες ασφάλειας σε συναυλιακούς χώρουςΛίγο καιρό μετά την έκρηξη βόμβας σε συναυλία της Ariana Grande στο Μάντσεστερ, η οποία κόστισε τη ζωή σε 22 ανθρώπους, αντιπρόσωποι τον 26 μεγαλύτερων συναυλιακών χώρων του κόσμου είχαν τηλεδιάσκεψη με αξιωματούχους ασφαλείας για τα επόμενα βήματα.

Όπως ενημερώνει το Rolling Stone, πρόσφατα περίπου 300 εκπρόσωποι συναυλιακών χώρων παρακολούθησαν ένα σεμινάριο στο οποίο ο εκπρόσωποι εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον χώρο, παρουσίασαν νέους τρόπους για να αυξηθεί και να γίνει πιο αποτελεσματική η ασφάλεια.

Τεχνολογία ενάντια σε drones

Τον Μάιο ένα GoPro drone συνετρίβη στο γήπεδο των Σαν Ντιέγκο Πάτριοτς. Ανήκε σε έναν αρχάριο χειριστή, ωστόσο σήμανε συναγερμό σε ειδικούς για θέματα ασφαλείας. Ορισμένοι χώροι έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν ένα ειδικό μηχάνημα το οποίο μπλοκάρει το σήμα των drones και δεν απαγορεύει σε τέτοια οχήματα να πετάξουν πάνω από τους χώρους.
Ακόμη πιο εξελιγμένες κάμερες

Μια καινούργια κάμερα μπορεί αυτομάτως να ανιχνεύσει τη γλώσσα του σώματος, εάν κάποιος παρουσιάζει ύποπτη δραστηριότητα, και να προειδοποιήσει το προσωπικό ασφαλείας. Αυτό θα μπορεί να αναβαθμίσει αρκετούς χώρους, που έχουν εκατοντάδες έως και χιλιάδες κάμερες ασφαλείας, οι οποίες δεν είναι εύκολο να ελεγχθούν.

Smartphone με ειδικές κάμερες

Πρόσφατα σε μια συναυλία των U2 στην Σάντα Κλάρα της Καλιφόρνια, 40 αξιωματικοί φορούσαν smartphones, τα οποία είχαν μια ειδική εφαρμογή που τους επέτρεπε να κάνουν ζουμ σε υπόπτους. «Εάν υπήρχε κάποιος ένοπλος η ομάδα ασφαλείας θα μπορούσε να θέσει σε λειτουργία όλα τα live streams μονομιάς» τόνισε ο Αλεξάντερ Ποπόφ, ο οποίος εργάζεται σε εταιρεία της Σίλικον Βάλλεϊ, η οποία κατασκευάζει την τεχνολογία αυτή. Μετά τη συναυλία η αστυνομία μπορεί να ελέγξει όλο το υλικό για να διαπιστώσει ποια σημεία του χώρου χρειάζονται μεγαλύτερη ασφάλεια.

Τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου

Μπορεί να μην έχει τελειοποιηθεί ακόμη, αλλά η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου θα είναι στο τέλος βασικό στοιχείο της ασφάλειας σε μεγάλες δημόσιες εκδηλώσεις. Αυτές οι κάμερες θα μπορούν να διασταυρώνουν την εικόνα ενός ατόμου με εκατομμύρια φωτογραφίες από τις βάσεις δεδομένων του FBI για να διαπιστώνουν άμεσα εάν υπάρχει κάποιος ύποπτος στο κοινό. Μια αντίστοιχη τεχνολογία θα μπορεί να αναγνωρίζει ένα άτομο από τον τρόπο με τον οποίο περπατάει ή μιλάει.

Παρακολούθηση στα social media

Τα βραβεία Γκράμι και το Σούπερ Μπόουλ είναι ανάμεσα στα μεγάλα γεγονότα όπου χρησιμοποιείται λογισμικό αντίστοιχο με το Babel Street, το οποίο παρακολουθεί 25 διαφορετικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε 200 γλώσσες για να διαπιστώσει ύποπτη δραστηριότητα στο Διαδίκτυο. Η ασφάλεια του χώρου διαμορφώνει ένα «τείχος προστασίας» στην περιοχή όπου γίνεται η εκδήλωση και παρακολουθούν πολλά, από τα check-in στο Facebook μέχρι τα tweets. 

Εξελιγμένοι ανιχνευτές μετάλλων

Ένα ακόμη μέτρο για το οποίο έχουν προειδοποιήσει οι ειδικοί σε θέμα ασφάλειας είναι οι παλαιωμένοι ανιχνευτές μετάλλων. Ο πρόεδρος της εταιρείας Prevent έφερε ως παράδειγμα το γήπεδο των Ντότζερς, στο οποίο χρησιμοποιούνται «μαγνητόμετρα», τα οποία μπορούν να σκανάρουν τους επισκέπτες γρήγορα χωρίς να χρειαστεί να βγάλουν εκείνοι τίποτα από τις τσέπες τους.
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.