.

Aναγνώριση μεταμφιεσμένων προσώπων με ΑΙ & deep learning

Εικόνα: University of Cambridge / National Institute of Technology / Indian Institute of Science

Μια ομάδα ερευνητών από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ινδία έχουν αναπτύξει ένα AI που μπορεί να εντοπίσει ανθρώπους χρησιμοποιώντας βαθιά μάθηση (deep learning) για να ενισχύσει τις ικανότητες αναγνώρισης του προσώπου, ακόμα και όταν ορισμένα φυσικά χαρακτηριστικά είναι κρυμμένα.

Τι σημαίνει αυτό; θα μπορούσατε να ταυτιστείτε από πλάνα παρακολούθησης και φωτογραφίες, ανεξάρτητα από το αν καλύπτετε το πρόσωπό σας με καπέλο, φουλάρι, γυαλιά ή γενειάδα.

Το σύστημα βαθιάς μάθησης εξετάζει 14 σημεία σε ένα πρόσωπο και μετράει τις αποστάσεις μεταξύ τους για να αναγνωρίσει τους ανθρώπους.

Με την κατάρτιση του AI με διάφορα σύνολα δεδομένων η ομάδα κατάφερε να επιτύχει ένα ποσοστό επιτυχίας 56% για τον εντοπισμό μεταμφιεσμένων ατόμων.

Έτσι όπως φαίνεται η συγκεκριμένη τεχνολογία δεν έχει τελειοποιηθεί ακόμα, καθώς αυτό το ποσοστό επιτυχίας πέφτει στο 43% όταν το άτομο φοράει γυαλιά.


Το πλήρες κείμενο των ερευνητών του Πανεπιστημίου του Cambridge, του Εθνικού Ινστιτούτου Τεχνολογίας στο Warangal της Ινδίας και του Ινδικού Ινστιτούτου Επιστημών, υπάρχει στο παρακάτω link:


Source
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.