.

Πώς η έξυπνη τεχνολογία καθιστά τις επιχειρήσεις ασφαλέστερες



Χάρη στην έξυπνη τεχνολογία, οι επιχειρήσεις αρχίζουν να βασίζονται στις τελευταίες ψηφιακές τάσεις και εξελίξεις προκειμένου να παραμείνουν σύγχρονες και αποδοτικές.

Ωστόσο, η καινοτόμος τεχνολογία και το Διαδίκτυο των πραγμάτων (IoT) όχι μόνο καθιστούν τις επιχειρήσεις πιο αποτελεσματικές, αλλά και χρησιμοποιούνται για τη βελτίωση των συστημάτων ασφαλείας και προστασίας τους.

Απομακρυσμένη Επιτήρηση

Τα έξυπνα συστήματα ασφαλείας που συνδέονται με κάμερες δίνουν στον ιδιοκτήτη μιας επιχείρησης την δυνατότητα παρακολούθησης του χώρου απευθείας από ένα smartphone - από οποιοδήποτε μέρος στον κόσμο.

Οι έξυπνες κάμερες ασφαλείας είναι σε θέση να ανιχνεύουν ύποπτες δραστηριότητες, να καταγράφουν κάθε περιστατικό και να ενημερώνουν άμεσα τον ιδιοκτήτη με ένα SMS ή email στο smartphone του. Έτσι ο ιδιοκτήτης έχει την δυνατότητα μέσω του video recording να αναπαράγει το περιστατικό όπου και αν βρίσκεται.

Οι έξυπνες κάμερες ασφαλείας σε συνδυασμό με τους κατάλληλους αισθητήρες θέτουν σε λειτουργία τα συστήματα συναγερμού όταν ο ιδιοκτήτης αποχωρήσει από την επιχείρηση και ενημερώνουν απευθείας στο smartphone σε περίπτωση παραβίασης και ενεργοποίησης του συναγερμού.

Το «ιπτάμενο» CCTV 

Αυτή η τεχνολογία είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που καταλαμβάνουν μεγάλη έκταση όπως ένα εργοστάσιο. 

Τα Drones εξοπλισμένα με κάμερες υψηλής ευκρίνειας μπορούν να αναλάβουν την ιπτάμενη περιπολία, παρακολουθώντας και καταγράφοντας κάθε ύποπτη δραστηριότητα, μεταφέροντας εικόνα απευθείας στο smartphone του ιδιοκτήτη.



Χωρίς κλειδί; Κανένα πρόβλημα

Τα έξυπνα συστήματα ασφαλείας επιτρέπουν στον ιδιοκτήτη και στο προσωπικό να εισέρχονται και να φεύγουν από τους χώρους της επιχείρησης χωρίς την χρήση κλειδιών αλλά μόνο με την χρήση ενός smartphone.

Οι έξυπνες κλειδαριές επιτρέπουν την είσοδο πολλών ατόμων σε ένα χώρο, παρέχοντας σε κάθε άτομο το δικό του εικονικό κλειδί, ώστε να μπορεί να κλειδώνει και να ξεκλειδώνει την είσοδο μόνο με το smartphone του. 

Επιπρόσθετα η τεχνολογία geofencing που ορίζεται ως "εικονική περίμετρος για μια πραγματική γεωγραφική περιοχή" - επιτρέπει στους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων να ενημερώνονται όταν κάποιος εισέρχεται ή φεύγει από το ακίνητο, οπότε τυχόν παραβάτες εκτός ωραρίου εργασίας θα «παγιδευτούν».


Ο κάθε επιχειρηματίας πρέπει να αφιερώνει τον χρόνο του για την ανάπτυξη της επιχείρησης του και να μην το καταναλώνει σε ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια και την προστασία της ιδιοκτησίας του. 

Τα συστήματα ασφαλείας με την έξυπνη τεχνολογία που πλέον διαθέτουν, καθιστούν τις επιχειρήσεις πιο ανθεκτικές από ποτέ και περιμένουμε να δούμε ότι αυτή η τεχνολογία θα συνεχίσει να αναπτύσσεται.

Source: ifsecglobal
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.