.

Το πρώτο digital hub έξυπνης πόλης στο Χονγκ Κονγκ



Η Siemens και το Επιστημονικό Πάρκο του Χονγκ Κονγκ συνήψαν συμφωνία για τη δημιουργία του πρώτου digital hub της έξυπνης πόλης του Χονγκ Κονγκ. Το hub θα τροφοδοτείται από το MindSphere, το λειτουργικό σύστημα IoT που βασίζεται στο cloud από τη Siemens, για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της πόλης μέσω μιας ανοικτής, διαδραστικής και ολιστικής προσέγγισης. 

Η Siemens έχει επίσης επεκτείνει τη συνεργασία της με τη Zhuhai για μια εξειδικευμένη λύση ευφυούς διαχείρισης της κυκλοφορίας και έχει αναπτύξει τα Ενσωματωμένα Κιβώτια Αισθητήρων Πόλεων (Embedded City Sensor Boxes) στο βιομηχανικό πάρκο Suzhou για να συμβάλει στη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης και της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, στη βελτιστοποίηση της λειτουργίας των υποδομών και στη βελτίωση της δημόσιας ασφάλειας.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, το Κινεζικό Κέντρο Κυβερνο – Άμυνας της Siemens (Siemens China Cyber Defense Center), το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του το Μάιο, έλαβε Εθνική Πιστοποίηση Βαθμού Προστασίας 3 από το Υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας της Κίνας. Αυτή και η προηγούμενη πιστοποίησή του ISO 27001 από την TÜV SÜD καθιστούν τη Siemens την πρώτη βιομηχανική πολυεθνική εταιρεία που συμμορφώνεται με τα τοπικά και διεθνή πρότυπα ασφαλείας και έτσι μπορεί να προστατεύσει τις βιομηχανίες στο δρόμο τους προς την ψηφιοποίηση.

Η Siemens έχει επίσης συνάψει συνεργασίες με αρκετές τοπικές κυβερνήσεις και 87 τοπικά πανεπιστήμια και τεχνολογικά ινστιτούτα στην Κίνα για τη διεξαγωγή επιστημονικής έρευνας και ανάπτυξης ταλέντων. «Κατασκευάζουμε ένα ανοιχτό, ολοκληρωμένο οικοσύστημα καινοτομίας στην Κίνα που βασίζεται στην εμπιστοσύνη και στοχεύει στη συνδημιουργία αξίας στην ψηφιακή εποχή», δήλωσε ο Lothar Herrmann, Διευθύνων Σύμβουλος της Siemens της ευρύτερης περιφέρειας της Κίνας. «Η Siemens δίνει ζωή στην επόμενη γενιά καινοτομιών για τους πελάτες και την κοινωνία μας, στην Κίνα και στον κόσμο».

Η Κίνα έχει γίνει μία από τις μεγαλύτερες τοποθεσίες R&D της Siemens παγκοσμίως. Κατά το χρηματοοικονομικό έτος 2016 (1 Οκτωβρίου 2015 – 30 Σεπτεμβρίου 2016), η Siemens διέθετε πάνω από 4.500 ερευνητές και μηχανικούς για R&D, 20 hubs R&D και περισσότερα από 11.000 ενεργά διπλώματα ευρεσιτεχνίας και αιτήσεις ευρεσιτεχνιών στην Κίνα.
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.