.

Σύστημα ασφαλείας και αυτόνομης περιπολίας με drone από την Ελληνική MindCore - Video




Το σύστημα Nyx συνδυάζει με μοναδικό τρόπο σύγχρονα συστήματα drones με την καινοτόμο τεχνολογία αυτοματισμού της MindCore. Το αποτέλεσμα είναι ένα ελληνικής σχεδίασης και κατασκευής, πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα εναέριας περιπολίας, ιδανικό για την επίβλεψη χώρων, η εποπτεία των οποίων είναι δυσχερής με συμβατικά μέσα.

Παρέχονται δύο βασικές διακριτές λειτουργίες, η αυτόνομη εναέρια περιπολία μετά από εντολή του χρήστη, καθώς και η πλήρως αυτοματοποιημένη περιπολία, που ενεργοποιείται μετά από παραβίαση του χώρου.

Πιο αναλυτικά:

Ι) Υπάρχει η δυνατότητα ενεργοποίησης του συστήματος είτε μέσω της αποστολής SMS ή μέσω διακόπτη εκκίνησης και εν συνεχεία η δυνατότητα παρακολούθησης της μεταδιδόμενης από το drone εικόνας πάνω από τα σημεία ενδιαφέροντος σε πραγματικό χρόνο. 

ΙΙ) Το σύστημα προσφέρει επίσης και πλήρως αυτοματοποιημένη λειτουργία. Η μετάδοση σήματος παραβίασης του χώρου μέσω ειδικών αισθητήρων θέτει αυτομάτως το σύστημα σε λειτουργία. Το drone εκτελεί πλήρως αυτόνομη πτήση, περιπολώντας υπεράνω των παραβιασθέντων σημείων, μεταδίδοντας παράλληλα εικόνα σε πραγματικό χρόνο.




Το σύστημα αποτελείται από:

  • Κεντρική μονάδα ελέγχου (Ground Station)
  • Πολυκόπτερο (Drone)
  • Αισθητήρια κίνησης ή καπνού ή άλλο είδος ανάλογα με την εφαρμογή που προορίζεται
  • Καταγραφέα εικόνας με ασύρματη λήψη και μετάδοσή της μέσω δικτύου


Προγραμματισμένες βελτιώσεις για το προσεχές μέλλον:
  • Σύστημα αυτόματης φόρτισης της μπαταρίας του drone, ώστε να επιτευχθεί απόλυτη ενεργειακή αυτονομία, χωρίς την ανάγκη ανθρώπινης παρέμβασης.
  • Σύνδεση με μετεωρολογικό σταθμό, ώστε να αποτρέπεται η ενεργοποίηση του συστήματος σε ακραίες καιρικές συνθήκες, για την προστασία του και την αποφυγή πιθανών ατυχημάτων.
Ετικέτες ,
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.