.

Σύστημα ανίχνευσης πυρκαγιάς με drones από την MindCore - Video




Εδώ και πολλά χρόνια, οι πυρκαγιές αποτελούν μάστιγα για την χώρα μας, κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, με μεγάλες δασικές εκτάσεις, και όχι μόνο, να καταλήγουν παρανάλωμα του πυρός.

Τα αίτια ποικίλουν, όμως κοινή συνισταμένη όλων των περιπτώσεων είναι η αδυναμία της πρόληψης ή, έστω, του έγκαιρου εντοπισμού από τις αρμόδιες αρχές λόγω των αντικειμενικών δυσχερειών, όπως οι τεράστιες εκτάσεις που πρέπει να επιτηρηθούν. Η επιτήρηση από αέρος με συμβατικά μέσα (επανδρωμένα αεροσκάφη) είναι ενεργοβόρα και πολυδάπανη, άρα γρήγορα καθίσταται μη συμφέρουσα.

Το σύστημα Iris φιλοδοξεί να συμβάλει στην επίλυση του μεγάλου αυτού προβλήματος. Αποτελείται από μη επανδρωμένο αεροσκάφος με δυνατότητα μεγάλης αυτονομίας, ικανού να περιπολεί καλύπτοντας μεγάλες εκτάσεις και να αποστέλλει σε πραγματικό χρόνο εικόνα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για εκτίμηση ως προς την ύπαρξη ή μη κινδύνου. Έτσι, αυτή θα μπορεί να επεμβαίνει άμεσα, κατασβένοντας την εστία της πυρκαγιάς πριν προλάβει να εξαπλωθεί και να τεθεί εκτός ελέγχου.

Read More: allaboutdrones.gr


Ετικέτες ,
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.