.

Σμήνος συνεργαζόμενων drones για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης ή φυσικών καταστροφών


Ο καθηγητής της μηχανικής Souma Chowdhury και οι συνεργάτες του εργαστηρίου της ADAMS, Sanchit Gupta, Arun Sunil και Maulik Kumar, καταδεικνύουν πώς η συνεργασία μεταξύ αυτόνομων αεροσκαφών μπορεί να παρέχει επικοινωνία και άλλη βοήθεια στους ανταποκριτές έκτακτης ανάγκης
Έρευνα του καθηγητή Souma Chowdhury
Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Αεροδιαστημικής

Μέσα σε λίγες ώρες μετά την καταστροφή του Νεπάλ τον Απρίλιο του 2015, ο σεισμός μεγέθους 7,8 χτύπησε και τραυμάτισε χιλιάδες ανθρώπους και κατέστρεψε χιλιάδες σπίτια. Ξένες κυβερνήσεις και υπηρεσίες βοήθειας άρχισαν να στέλνουν στην κυβέρνηση του Νεπάλ δυνάμεις ανακούφισης, ιατρικό εξοπλισμό, τρόφιμα και νερό.

Την επόμενη χρονιά, οι διεθνείς οργανισμοί βοήθειας έστειλαν τρόφιμα και ιατροφαρμακευτικό υλικό στον Ισημερινό μετά από έναν εξίσου ισχυρό σεισμό τον Απρίλιο του 2016. 

Οι κυβερνητικές υπηρεσίες αλλά και οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και στις δύο καταστροφές χρησιμοποίησαν τα drones.

"Στο Νεπάλ, τα μη επανδρωμένα οχήματα - UAVs - χρησιμοποιήθηκαν για αποστολές έρευνας και διάσωσης και για χαρτογράφηση κτιρίων, κατοικιών και άλλων κατασκευών που καταστράφηκαν από τον σεισμό", λέει ο Souma Chowdhury, επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Αεροδιαστημικής.

"Τα UAVs ήταν επίσης χρήσιμα για την αξιολόγηση των υποδομών, συμπεριλαμβανομένων των δρόμων που υπέστησαν ζημιά στον σεισμό του Ισημερινού, για να προσδιορίσουν οι αρχές εάν είναι ασφαλή ή όχι."

Read More: allaboutdrones.gr

Ετικέτες ,
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.