.

Elon Musk: Η ΑΙ θα μπορούσε να ξεκινήσει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο


O Elon Musk έχει πολλές φορές στο παρελθόν καταθέσει δημόσια διάφορες προβλέψεις του για το μέλλον. Η νεότερη εκτίμησή του δεν είναι όμως ευχάριστη, αφού ο Musk θεωρεί ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη θα μπορούσε να αποτελέσει την αιτία του Τρίτου Παγκοσμίου πολέμου! 

Μία ΑΙ είναι ικανή να λάβει ευκολότερα περισσότερο ακραίες αποφάσεις, διατάσσοντας για παράδειγμα ένα προληπτικό χτύπημα ως τη μόνη λύση για τη διευθέτηση μιας κρίσης. Σε αντίθεση με τον άνθρωπο, οι μηχανές δεν αισθάνονται τύψεις!

An automated WWIII at that. That's a worry...
May be initiated not by the country leaders, but one of the AI's, if it decides that a prepemptive strike is most probable path to victory

O Elon Musk θεωρεί ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη οποιασδήποτε τεχνολογικά ανεπτυγμένης υπερδύναμης στο μέλλον θα μπορούσε να προβεί σε κάποια τέτοια επίθεση.


China, Russia, soon all countries w strong computer science. Competition for AI superiority at national level most likely cause of WW3 imo.


Tα παραπάνω σχόλια του Musk, ήρθαν ως απάντηση σε πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της Ρωσίας, Vladimir Putin, ο οποίος τόνισε τη σημασία της ΑΙ για το μέλλον της ανθρωπότητας, αλλά αναφέρθηκε και στους κινδύνους που κρύβει η ανεξέλεγκτη ανάπτυξή της.

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.