.

Η Intel δημιούργησε chip όρασης για κάμερες ασφαλείας & drones


To Movidius Myriad X VPU της Intel είναι ένα βήμα προς την κατεύθυνση του εξοπλισμού μιας μεγάλης γκάμας συσκευών, όπως είναι οι κάμερες ασφαλείας, τα drones αλλά και ποικίλες συσκευές imaging με ικανότητες οπτικής αντίληψης που προσομοιάζουν τις λειτουργίες της ανθρώπινης όρασης. Το εμφανές πλεονέκτημα της εξέλιξης αυτής είναι ότι οι μηχανές θα μπορούν να βλέπουν, να αντιλαμβάνονται και να αλληλεπιδρούν με το περιβάλλον σε πραγματικό χρόνο.


Ένα άλλο στοιχείο που εκτιμάται ότι θα βοηθήσει στην εξέλιξη των μηχανών είναι το γεγονός ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη θα γίνεται ολοένα και πιο ικανή, ενώ ταυτόχρονα θα μειώνεται το κόστος για τη χρήση της. Το Myriad X είναι μια επεξεργαστική μονάδα της Intel, η οποία προορίζεται προς χρήση για τις αυτόνομες συσκευές, ενώ είναι εξοπλισμένο με hardware που μπορεί να εκτελέσει 1 τρισεκατομμύρια υπολογισμούς το δευτερόλεπτο. Ένα από τα πλεονεκτήματα του chip αυτού είναι ότι απαιτεί την ελάχιστη δυνατή ενέργεια για τη λειτουργία του.

Με τη δυνατότητα της παράλληλης λειτουργίας πολλών νευρωνικών δικτύων μαζί, εκτιμάται ότι οι συσκευές που φορούν το chip της Intel θα έχουν αυξημένες ικανότητες αντίληψης, στοιχείο που θα αυξήσει κατακόρυφα τις πιθανές εφαρμογές της Τεχνητής Νοημοσύνης στο μέλλον.
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.