.

IoT: Παγκόσμια ανάπτυξη $1,8 τρις έως το 2026



Ένα παράθυρο ευκαιρίας για πρόσθετα έσοδα της τάξης του $1,8 τρις έως το 2026 ανοίγει στους παρόχους κινητής τηλεφωνίας το Internet of Things (IoT). Η μερίδα του λέοντος των εν λόγω εσόδων θα προκύψει στην περιοχή των ΗΠΑ, στην οποία αναλογούν έσοδα της τάξης των $534 δις ΗΠΑ ή περίπου το ένα τρίτο των συνολικών εσόδων.

Σύμφωνα με έρευνα, που διενήργησε η εταιρεία Machina Research για λογαριασμό του GSMA, οι ευκαιρίες που δημιουργεί το οικοσύστημα και η τεχνολογία του Internet of Things για τους φορείς εκμετάλλευσης κινητών επικοινωνιών, που παρέχονται μέσω εφαρμογών και υπηρεσιών Mobile IoT, είναι τεράστιες. Μέχρι στιγμής, 12 επιχειρήσεις κινητής τηλεφωνίας έχουν λανσάρει 15 εμπορικές υπηρεσίες Mobile IoT, συμπεριλαμβανομένων των AT & T, Telstra και Verizon (LTE-M), καθώς και της China Mobile, της China Telecom, της China Unicom, της Deutsche Telekom, της M1, της Turkcell, της Verizon και της Vodafone. 

Από τα ευρήματα της έρευνας προκύπτει, στο μεταξύ, ότι η ζήτηση των καταναλωτών για υπηρεσίες “συνδεδεμένου σπιτιού-connected home” ($441 δις) για ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης ($376 δις) και για συνδεδεμένες τεχνολογίες αυτοκινήτων ($273 δις), αντιπροσωπεύουν τις μεγαλύτερες ευκαιρίες εσόδων για το Internet of Things. Ωστόσο και άλλοι τομείς, όπως η “συνδεδεμένη ενέργεια”, αναμένεται να δημιουργήσουν σημαντικό τμήμα των εσόδων ($128 δις) έως το 2026, ως αποτέλεσμα των τοπικών κυβερνήσεων ανά τον κόσμο, αλλά και των ίδιων καταναλωτών, που αναζητούν ευφυέστερους τρόπους διαχείρισης των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας. Επίσης, τα έσοδα από τις “συνδεδεμένες πόλεις” προβλέπεται να φθάσουν τα $78 δις μέχρι το 2026.

“Υπάρχει μια πραγματική αίσθηση δυναμικής πίσω από τα δίκτυα Mobile IoT σε αδειοδοτημένο φάσμα, με πολλαπλά εμπορικά λανσαρίσματα σε όλο τον κόσμο, καθώς και με τη διαθεσιμότητα εκατοντάδων διαφορετικών εφαρμογών και λύσεων. Αλλά υπάρχουν πολλά ακόμα που πρέπει να γίνουν”, σχολίασε σχετικά ο Γενικός Διευθυντής Τεχνολογίας του GSMA, Alex Sinclair. Σύμφωνα με τον ίδιο, πολλοί φορείς εκμεταλλεύονται, ήδη, τα οφέλη από την ανάπτυξη του Mobile IoT, ενώ παρότρυνε και τους υπόλοιπους να ενεργήσουν άμεσα, ώστε να επωφεληθούν από αυτήν τη σαφή ευκαιρία στην αγορά. 

Οι αναλυτές του GSMA, πάντως, εκφράζουν τον προβληματισμό τους για το κατά πόσο οι πάροχοι τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, όπως είναι οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, θα καταφέρουν όντως να κεφαλαιοποιήσουν την ευκαιρία, που λέγεται Internet of Things. Σημειώνουν, μάλιστα, την ανησυχία τους για το κατά πόσο οι εταιρείες του κλάδου είναι έτοιμες για την ευκαιρία του IoT ή αν θα παραμείνουν απλά θεατές στη νέα αυτή προοπτική για τον κλάδο.
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.