.

RapidSOS App: Εφαρμογή άμεσης ειδοποίησης σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης



Η RapidSOS Haven αποτελεί μια εφαρμογή ασφαλείας, η οποία δίνει στον χρήστη τη δυνατότητα να καλέσει άμεσα τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και να στείλει άμεσα δεδομένα σε αυτές, ούτως ώστε να μην χάνεται χρόνος.

Η εταιρεία έχει τους αριθμούς έκτακτης ανάγκης 135 χωρών και επικοινωνεί με τις υπηρεσίες με το πάτημα ενός κουμπιού παρέχοντας στους τηλεφωνητές δεδομένα όταν η φωνητική κλήση δεν είναι δυνατή.

Έτσι για παράδειγμα, μπορεί να στείλει δεδομένα από την τοποθεσία του χρήστη, για την ιατρική του κατάσταση ή ακόμη και δεδομένα από πυρκαγιές. Η εφαρμογή της RapidSOS είναι διαθέσιμη στο Google Play Store και στο App Store.




Εκτός από τις φορητές συσκευές, η RapidSOS θέλει να προσθέσει την υπηρεσία της σε wearables, διασυνδεδεμένα οχήματα και έξυπνα σπίτια.

Προς αυτή την κατεύθυνση, ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τις WiseWear, Fusar, Kairos, Lumenus και ROAR for Good, προκειμένου να γίνει ευκολότερη η σύνδεση με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση ατυχήματος ή κάποιου ιατρικού περιστατικού.

Σύντομα οι κάτοχοι wearable των προαναφερθέντων εταιρειών θα μπορούν να στέλνουν άμεσα δεδομένα στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης με ένα απλό πάτημα.

Ήδη η Wise Wear περιλαμβάνει ένα ενσωματωμένο «κουμπί πανικού», το οποίο επικοινωνεί άμεσα με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, αλλά σίγουρα μια ενοποιημένη πλατφόρμα σαν της RapidSOS, θα βοηθάει καλύτερα καθώς είναι εξειδικευμένη προς αυτή την κατεύθυνση.

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.