.

Video Management Software (VMS): Τάσεις και προοπτικές έως το 2025


Το λογισμικό διαχείρισης βίντεο (VMS) αποτελεί αναπόσπαστο μέρος οποιουδήποτε συστήματος video-επιτήρησης. Συμβάλλει στη διαχείριση των ρυθμίσεων καμερών και καταγραφής, στην προβολή πολλαπλών καμερών και στην προειδοποίηση σε περίπτωση παραβίασης και ανίχνευσης κίνησης.

Το λογισμικό διαχείρισης βίντεο μπορεί επίσης να ελέγξει και να αναλύσει το εγγεγραμμένο βίντεο παρέχοντας σημαντικές πληροφορίες. Για παράδειγμα, μπορούν να παρακολουθούν τις κινήσεις των πελατών και να βοηθούν στον εντοπισμό ύποπτων δραστηριοτήτων. Τα VMS αποτελούν πηγή πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο για επιθεώρηση & ασφάλεια.

Βασικές τάσεις

Στην πρωτοπορία της ανάπτυξης στην αγορά του λογισμικού διαχείρισης βίντεο (VMS) είναι η εύκολη διαδικασία εγκατάστασης και η αυξανόμενη χρήση των IP καμερών. Άλλοι παράγοντες που προκάλεσαν την ανάπτυξη είναι η ενσωμάτωση και άλλων ψηφιακών συστημάτων καθώς και η αυξανόμενη ανησυχία για την παγκόσμια ασφάλεια και η ολοένα μεγαλύτερη διείσδυση της βιντεοεπιτήρησης σε ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών.

Δυναμική αγοράς

Με βάση τους διάφορους τύπους λύσεων, η παγκόσμια αγορά διαχείρισης βίντεο μπορεί να χωριστεί σε προσαρμοσμένη διαχείριση εφαρμογών, video intelligence, προηγμένη διαχείριση βίντεο, διαχείριση αποθήκευσης, ενσωμάτωση δεδομένων, διαχείριση πλοήγησης, έξυπνη ροή και διαχείριση ασφάλειας.

Μεταξύ αυτών, η προηγμένη διαχείριση βίντεο προβλέπεται ότι θα έχει μέγιστο μερίδιο αγοράς στο άμεσο μέλλον. Η διαχείριση βίντεο περιλαμβάνει κυρίως τη συλλογή βίντεο και τον χειρισμό εγγραφής, δρομολόγησης βίντεο, διαχείρισης συμβάντων και ενσωμάτωσης άλλων λειτουργιών στο σύστημα παρακολούθησης βίντεο.

Ανάλογα με την τεχνολογία, η αγορά μπορεί να κατανεμηθεί σε VMS βασισμένο σε αναλογικές κάμερες και VMS που βασίζεται σε IP κάμερες. Από αυτούς, το τμήμα με βάση την IP προβλέπεται να αποκτήσει το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στο εγγύς μέλλον. Αυτό συμβαίνει επειδή οι κάμερες IP έχουν ευρείες λειτουργίες, κοστίζουν σχετικά λιγότερο, έχουν υψηλή ανάλυση εικόνας και επεκτασιμότητα. Αυτή η αυξανόμενη απορρόφηση των καμερών IP από τους τελικούς χρήστες και τους επιχειρηματικούς πελάτες προκάλεσε ανάπτυξη στην παγκόσμια αγορά λογισμικού διαχείρισης βίντεο. Η ανοικτή πλατφόρμα VMS υποστηρίζει κάμερες IP με ενσωματωμένα στοιχεία ανάλυσης που παρέχουν μεγαλύτερη επιχειρηματική ευφυΐα για συστήματα επιτήρησης.

Εφαρμογές – Ανάπτυξη

Η αυξανόμενη δημοτικότητα των έργων έξυπνων πόλεων και των ευφυών συστημάτων μεταφορών, στις αναπτυσσόμενες οικονομίες θα ενισχύσει την αγορά VMS αυξάνοντας τη ζήτηση για διάφορες εφαρμογές. Μεταφορές, στάδια & αθλητικά γήπεδα, λιανικό εμπόριο, τράπεζες, κυβερνητικές υπηρεσίες & χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες είναι οι κύριοι τελικοί χρήστες στην αγορά VMS

Ανταγωνισμός

Όσον αφορά τον ανταγωνισμό που επικρατεί στην παγκόσμια αγορά λογισμικού διαχείρισης βίντεο, σημαντικοί παίκτες είναι οι εταιρίες AxxonSoft, Milestone Systems, On-Net Surveillance Systems Inc., Aimetis Corporation, Exacq Technologies, 3VR, Verint Systems, Genetec, Salient Systems, and March Networks (Canada), οι οποίοι παρέχουν λύσεις VMS για να καλύψουν τις διαφορετικές ανάγκες ασφαλείας.



Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.