.

Το αύριο με τα δίκτυα νέας γενιάς της Vodafone



Φανταστείτε έναν κόσμο στον οποίο η τεχνολογία θα κάνει τη ζωή μας ευκολότερη, ταχύτερη, καλύτερη και θα ενδυναμώνει τους ανθρώπους.

Έναν κόσμο με λιγότερο χρόνο χαμένο στις αποστάσεις, μεγαλύτερη ταχύτητα πρόσβασης στην πληροφορία, βελτιωμένες υπηρεσίες υγείας, περισσότερες ανέσεις στην καθημερινή ζωή, απεριόριστες επιλογές για τις επιχειρήσεις και σημαντικά περισσότερες δυνατότητες μάθησης και επιστημονικής έρευνας.

Αυτός ο κόσμος είναι η Κοινωνία των Gigabit και θα ανατείλει τα επόμενα χρόνια μέσα από τα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα νέας γενιάς και τις επενδύσεις στις καλύτερες ψηφιακές υποδομές.

Στοχεύοντας σε ένα καλύτερο αύριο για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, η Vodafoneυλοποιεί ένα μεγάλο επενδυτικό πλάνο ύψους 500 εκατ. ευρώ έως το 2020 για νέα προϊόντα και υπηρεσίες, στο πλαίσιο του οποίου αναπτύσσονται δίκτυα οπτικών ινών που θα συνδέουν σπίτια και επιχειρήσεις με τους τηλεπικοινωνιακούς κόμβους της εταιρίας.

Τα δίκτυα οπτικών ινών θα φέρουν νέες δυνατότητες για όλους.

Τα νοικοκυριά θα μπορούν πολύ πιο εύκολα να γίνουν «έξυπνα», επιτρέποντας στους πολίτες να χειρίζονται από απόσταση τις υποδομές και τις συσκευές του σπιτιού τους, αλλά και να θωρακίσουν την ασφάλειά του σπιτιού. Επίσης, τα δίκτυα οπτικών ινών θα αναβαθμίσουν θεαματικά την τηλεοπτική τους εμπειρία, επιτρέποντας την ταυτόχρονη μετάδοση του περιεχομένου σε υψηλή ευκρίνεια και σε πολλαπλές συσκευές. Ακόμη, πολλαπλάσιες θα είναι οι δυνατότητες για online gaming, καθώς τα δίκτυα οπτικών ινών υπόσχονται μεγαλύτερες ταχύτητες upload και download.

Τα δίκτυα νέας γενιάς θα επιταχύνουν τον εκσυγχρονισμό των επιχειρήσεων, παρέχοντάς τους απεριόριστες δυνατότητες στο ψηφιακό περιβάλλον. Η ευρύτερη χρήση του Internet of Things (IoT) θα διασφαλίσει μεγαλύτερη ταχύτητα και ευελιξία στις λειτουργίες τους και θα τις κάνει πιο ανταγωνιστικές. Αντίστοιχα, η απεριόριστη χωρητικότητα των δικτύων οπτικών ινών θα κάνουν πιο εύκολο και πιο προσιτό το cloud computing, επιτρέποντας στις επιχειρήσεις να διαχειρίζονται και να αναλύουν άμεσα τεράστιες ποσότητες δεδομένων. Παράλληλα, θα προσφέρουν απεριόριστες δυνατότητες στο εμπόριο, υποστηρίζοντας ψηφιακές εφαρμογές, όπως οι augmented και virtual reality, που θα απογειώσουν την εμπειρία του πελάτη στο φυσικό, αλλά και το ψηφιακό κατάστημα.

Οι νέες ψηφιακές υποδομές θα φέρουν σημαντικές καινοτομίες και αναβάθμιση στον χώρο της υγείας, γυρίζοντας μία νέα σελίδα στην ιατρική, με πλήθος βελτιωμένων ή και νέων εφαρμογών. Εξετάσεις, όπως οι μαγνητικές τομογραφίες, οι οποίες έχουν σημαντικό όγκο δεδομένων, θα μπορούν να μεταφέρονται ψηφιακά μέσα σε ελάχιστο χρόνο. Η απεριόριστη χωρητικότητα, σταθερότητα μετάδοσης και συμμετρία των δικτύων οπτικών ινών θα κάνουν εφικτή την ευρεία χρήση τόσο της τηλεϊατρικής όσο και πλήθος ιατρικών εφαρμογών από απόσταση.

Τα δίκτυα οπτικών ινών υπόσχονται μεγάλες αλλαγές στην εκπαίδευση και την επιστημονική έρευνα. Τεράστιες ποσότητες επιστημονικών δεδομένων θα μπορούν να μεταφορτωθούν ταχύτατα και να αναλυθούν στο cloud, ανοίγοντας νέους δρόμους για την έρευνα. Παράλληλα, οι εφαρμογές virtual reality, οι οποίες θα στηρίζονται σε σύγχρονες ψηφιακές υποδομές, θα φέρουν μία επανάσταση στη διδασκαλία σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Η σύγκλιση των δικτύων της κινητής με την σταθερή τηλεφωνία, μέσα από τις υποδομές των οπτικών ινών, μελλοντικά θα υποστηρίξουν ακόμη πιο καινοτόμες εφαρμογές. Ένα παράδειγμα που θα έρθει μέσα από τα δίκτυα 5G θα είναι το διασυνδεδεμένο αυτοκίνητο, το οποίο θα έχει πολλαπλάσιες δυνατότητες σε σχέση με σήμερα και στο προσεχές μέλλον θα γίνει ημιαυτόματο ή και πλήρως αυτόματο, χωρίς ανάγκη για οδηγό. Τα δίκτυα νέας γενιάς θα υποστηρίξουν καταλυτικά τέτοιες νέες τεχνολογίες.

Αυτή θα είναι με λίγα λόγια η Κοινωνία των Gigabit. Μία νέα εποχή για την οικονομική και κοινωνική ζωή, η οποία χάρη στην τεχνολογία και τις πλέον σύγχρονες ψηφιακές υποδομές, θα κάνει την καθημερινότητα των πολιτών και των επιχειρήσεων ευκολότερη. #thisisgiga λοιπόν....
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.