.

Aire: Ο ιπτάμενος φρουρός του σπιτιού -Video



Θα μπορούσατε να φανταστείτε ένα ιπτάμενο ρομπότ που να παρακολουθεί τους χώρους του σπιτιού σας χωρίς να είστε εσείς εκεί; Στην εποχή μας τα drone είναι γρήγορα αναπτυσσόμενα, διακριτικά και αυτόνομα, καθιστώντας τα ιδανικά για την παροχή ασφάλειας σε διάφορους χώρους.


Το Aire, από την Aevena, δεν είναι ένα παραδοσιακό drone. Οι δημιουργοί του προτιμούν να το ονομάζουν «προσωπικό ρομπότ». Μοιάζει με κινέζικο φαναράκι, με ένα μαλακό εξωτερικό κέλυφος και ένα σύστημα πτήσης που τροφοδοτείται από έναν κρυφό έλικα που λειτουργεί πολύ πιο ήσυχα από τα παραδοσιακά drone καταγράφοντας τις συχνότητες οποιουδήποτε τυχαίου ακουστικού σήματος. Το Aire έχει σχεδιαστεί για να είναι ένας χρήσιμος εξοπλισμός στο σπίτι, που στοχεύει κυρίως στην ασφάλεια.




Έχει την ικανότητα για αυτόνομη έναρξη, πτήση και επιστροφή στη βάση φόρτισης (η οποία παρέχει 8 λεπτά συνεχούς πτήσης με πλήρη φόρτιση). Επίσης έχει την ικανότητα ενημέρωσης των εμποδίων που πιθανόν συναντήσει χρησιμοποιώντας μια σειρά οπτικών αισθητήρων και αισθητήρων σόναρ για να λαμβάνει ένα μεγάλο φάσμα πληροφόρησης σχετικά με το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται. Το ιπτάμενο ρομπότ είναι σε θέση να πραγματοποιήσει πλήρη έλεγχο ενός σπιτιού χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση. Ωστόσο υπάρχει μια εφαρμογή που επιτρέπει στους χρήστες να καθοδηγήσουν το ρομπότ από οπουδήποτε, χρησιμοποιώντας την έξυπνη συσκευή τους .

Έτσι μπορούν να ρίξουν μια ματιά στο σπίτι κατά τη διάρκεια των διακοπών τους ή να παρακολουθήσουν ηλικιωμένους συγγενείς. Το ιπτάμενο ρομπότ, διαθέτει έναν ισχυρό επεξεργαστή τύπου (NVIDIA TX1), δίνοντας του την δυνατότητα εκμάθησης των σχεδίων του χώρου. Έχει επίσης την αρχιτεκτονική λογισμικού που χρησιμοποιεί τη λειτουργικότητα IFTTT για να ενσωματωθεί σε δίκτυα IoT στο σπίτι.

Εκτός από την ασφάλεια που παρέχει στο σπίτι, το προσωπικό ρομπότ διαθέτει επίσης αρκετή ισχύ για να επεξεργάζεται το οπτικό του πεδίο και να τραβήξει φωτογραφίες από οποιοδήποτε άνθρωπο είναι μέσα στον χώρο. Αυτή είναι μια διαδικασία η οποία μπορεί να ολοκληρωθεί με φωνητική εντολή, με λήψη εικόνας και βίντεο που διατηρούνται με ασφάλεια σε ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Η ρομποτική αναλαμβάνει πολλές λειτουργίες, είτε στον τομέα της ιατρικής είτε σε τομείς της τεχνολογίας. Επιφυλασσόμαστε να δούμε και άλλους απροσδόκητους τρόπους με τους οποίους τα ρομπότ μπαίνουν στη ζωή μας;

Source
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.