.

Amazon Key: Πρωτοποριακή τεχνολογία delivering που ... ξεκλειδώνει το σπίτι! - Video



Το 2014, η Amazon παρουσίασε την νέα της υπηρεσία με το όνομα «Alexa», έναν οικιακό προσωπικό βοηθό τελευταίας τεχνολογίας ο οποίος θα είχε ενεργή παρουσία μέσα στο σπίτι, παρακολουθώντας κάθε κίνηση μέσα σε αυτό ανά πάσα στιγμή. Τώρα λανσάρει στην αγορά το Amazon Key, την τελευταία της υπηρεσία εξυπηρέτησης πελατών που κάνει την Alexa να φαίνεται τουλάχιστον παιδικό παιχνίδι, σε θέμα ασφάλειας.

Το Amazon Key είναι ένα σύστημα που επιτρέπει στον courier της Amazon να ανοίγει την πόρτα του σπιτιού και να μπαίνει μέσα προκειμένου να αφήσει το πακέτο που έχεi παραγγείλει ο ιδιοκτήτης, όταν δεν είναι εκεί για να το παραλάβετε ο ίδιος. 

Η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη στους καταναλωτές που έχουν λογαριασμό Amazon Prime και οι οποίοι διαθέτουν Cloud Cam και την αντίστοιχη συμβατή «έξυπνη κλειδαριά» (όπως αυτές που παρέχουν οι εταιρείες Yale και Kwikset). 




Όταν ο courier θα φτάνει στην εξώπορτα του σπιτιού, θα σκανάρει το barcode της παραγγελίας και το σύστημα θα στέλνει μια αίτηση στο cloud του Amazon, το οποίο με τη σειρά του θα επικοινωνεί με τον πελάτη προκειμένου να δώσει την έγκρισή του μέσω μηνύματος στην κάμερα -η οποία θα βρίσκεται στην είσοδο του σπιτιού- και αυτή να ξεκινήσει να μαγνητοσκοπεί. 

Έπειτα, ο courier θα έχει τη δυνατότητα να ξεκλειδώνει την πόρτα του σπιτιού μέσω μιας εφαρμογής στο κινητό του, να μπαίνει στο σπίτι, να αφήνει το πακέτο, να βγαίνει, να κλειδώνει ξανά την πόρτα μέσω της ίδιας εφαρμογής και να φεύγει. 

Στο τέλος, ο πελάτης θα λαμβάνει μια ειδοποίηση και ένα αντίγραφο του βίντεο που κατέγραψε η κάμερα, ώστε να μείνει ήσυχος πως η παράδοση έγινε με ασφαλή τρόπο.

Η κάμερα λειτουργεί επίσης και ως αυτόνομη κάμερα ασφαλείας, καθώς λόγω του ότι θα είναι συνδεδεμένη με το Wi-Fi του σπιτιού, θα μπορεί να ανταποκριθεί σε ηχητικές εντολές και να επικοινωνεί με άλλες συσκευές της Alexa.

Ο courier δεν θα μπορεί να πραγματοποιήσει άλλη παράδοση σε άλλο σπίτι μέχρι το σύστημα να λάβει την ειδοποίηση πως έφυγε από το σπίτι και κλείδωσε την πόρτα, ενώ η Amazon διαβεβαιώνει τους πελάτες της πως οι κωδικοί ασφαλείας (συναγερμού κλπ) του κάθε σπιτιού δεν θα παρέχονται ποτέ στο προσωπικό τους.

«Δεν πρόκειται για ένα πείραμα για εμάς», λέει ο Peter Larsen, αντιπρόεδρος του τμήματος τεχνολογίας παράδοσης της Amazon, στο Reuters. «Είναι, από εδώ και πέρα, ένα κομμάτι ζωτικής σημασίας στην εμπειρία των αγορών που προσφέρει η Amazon». Είπε επίσης πως το ενδεχόμενο κλοπής «δεν είναι κάτι που συμβαίνει στην πράξη», αλλά αν κάποιος πελάτης αντιμετωπίσει πρόβλημα, θα έχει τη δυνατότητα να καταθέσει το παράπονό του στην υπηρεσία εξυπηρέτησης πελατών της εταιρείας.

Οι χρήστες θα μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν το Amazon Key για να αφήνουν τους φίλους και τους συγγενείς τους να μπαίνουν στο σπίτι τους ενώ εκείνοι απουσιάζουν, καθώς και να θέτουν το χρονικό όριο επίσκεψης και τη συχνότητα με την οποία ένα άτομο θα μπορεί να μπαίνει στο σπίτι τους.

Το Amazon Key θα είναι διαθέσιμο σε 37 πόλεις της Αμερικής από τις 8 Νοεμβρίου, με το συνολικό κόστος (συν το κόστος εγκατάστασης) να είναι $249.99 -η Cloud Cam, για όσους δεν διαθέτουν μία, κοστίζει $120- και σύμφωνα με την Amazon, η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη για την παραγγελία περισσότερων από 10 εκατομμυρίων προϊόντων της εταιρείας.


Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.