.

Η Κυπριακή αστυνομία θέτει σε λειτουργία κέντρο ελέγχου για συστήματα συναγερμού



Σύστημα με το οποίο θα ενισχυθεί το επίπεδο ασφάλειας των πολιτών θέτει σύντομα σε λειτουργία η Αστυνομία, με το οποίο προβλέπεται ότι όλα τα συστήματα συναγερμού ιδιωτών θα ενωθούν σε ένα κέντρο, ώστε η ανταπόκριση των περιπολικών να είναι άμεση.

Το θέμα συζητήθηκε την Τετάρτη σε σύσκεψη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως υπό τον υπουργό Ιωνά Νικολάου στην παρουσία της ηγεσίας της Αστυνομίας, και σ’ αυτήν λήφθηκε η οριστική απόφαση για πιλοτική εφαρμογή του σύντομα.

Πρόκειται για το Κεντροποιημένο Σύστημα Συναγερμών, στο οποίο θα είναι ενωμένα όλα τα υποστατικά που διαθέτουν συστήματα συναγερμού, είτε πρόκειται για οικίες είτε για επαγγελματικούς χώρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», το σύστημα θα δέχεται μέχρι δύο χιλιάδες κλήσεις την ώρα, ενώ το υφιστάμενο που ήταν απηρχαιωμένο δεχόταν 8-10 κλήσεις την ώρα. Για όσα υποστατικά θα είναι ενωμένα με το σύστημα αυτό, μόλις ηχήσει ο συναγερμός τους, θα δίνεται αμέσως από το Κέντρο σήμα σε περιπολικό που θα σπεύδει στον χώρο στον οποίο υπάρχει παραβίαση. 

Για τη λειτουργία του συστήματος αυτού προβλέπεται στον προϋπολογισμό του 2018 κονδύλι €95.200 ώστε να εγκατασταθούν ψηφιακοί χάρτες στο σύστημα, για άμεση προώθηση δεδομένων σε περιπολικό όχημα.

Όπως εκτιμάται, με τη λειτουργία του Κεντροποιημένου Συστήματος Συναγερμών θα υπάρξει άμεση αναβάθμιση της ασφάλειας των σπιτιών και των χώρων εργασίας των πολιτών, αφού θα γνωρίζουν ότι μόλις εντοπιστεί παραβίαση θα ανταποκρίνεται άμεσα η Αστυνομία.

Για τη σύνδεση με το σύστημα αυτό, οι πολίτες θα καλούνται να πληρώνουν μηνιαίο τέλος, το οποίο θα είναι μικρότερο απ’ ό,τι τώρα με το υφιστάμενο παλαιό σύστημα.

Σημειώνεται ότι το νέο σύστημα θα λειτουργεί σε κάθε επαρχία ξεχωριστά και θα παρακολουθείται από ειδική ομάδα, ώστε να διαπιστώνεται πού συμβαίνουν διαρρήξεις, ποια υποστατικά γίνονται στόχος ώστε στη συνέχεια να καταρτίζεται πλάνο για προληπτικούς σκοπούς.

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.