.

Botnet απειλεί να "ρίξει" το Internet με επιθέσεις DDoS ευρείας κλίμακας


Ο μεγαλύτερος κίνδυνος έρχεται από το IoT και κανείς δεν έχει προετοιμαστεί γι' αυτό.

Ένα νέο και εξαιρετικά επικίνδυνο botnet ανακάλυψαν ερευνητές της Qihoo 360, το οποίο αποτελείται από εκτεθειμένες συσκευές IoT και μπορεί θεωρητικά να πλήξει διαδικτυακές υποδομές σε όλο τον κόσμο με επιθέσεις DDoS.

Αυτό βασίζεται στο malware IoT_reaper, που εντοπίστηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο, και η δομή και ο τρόπος λειτουργίας του θυμίζουν αρκετά το botnet "Mirai", που πέρυσι προκάλεσε σημαντικά προβλήματα σε Ευρώπη και Αμερική.

Το κακόβουλο λογισμικό έχει σχεδιαστεί ώστε να καταλαμβάνει συσκευές IoT πολλών γνωστών εταιρειών, αξιοποιώντας τις στη συνέχεια για κυβερνοεπιθέσεις. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι μέχρι στιγμής έχουν μολυνθεί τουλάχιστον 2 εκατ. συσκευές σε όλο τον κόσμο, με 10.000 νέες να προστίθενται σε αυτές καθημερινά. Προς το παρόν άγνωστοι παραμένουν οι δημιουργοί του IoT_reaper, καθώς και ο σκοπός τους.
Ερευνητές της CheckPoint, που πρόσφατα εντόπισαν ένα ακόμα παρόμοιο botnet, το IoTroop, θεωρούν ότι βρισκόμαστε σε μία περίοδο "ηρεμίας πριν από την καταιγίδα", αφού ένα botnet με τέτοιο μέγεθος θα μπορούσε να προκαλέσει τεράστια προβλήματα, όχι μόνο σε οργανισμούς και εταιρείες, αλλά και στην ορθή λειτουργία του Διαδικτύου γενικότερα.

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.