.

'Ενας στους εννιά χρήστες λαμβάνει emails μολυσμένα με malware


Τα emails είναι πλέον πανταχού παρών, διεισδύοντας σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας.

Κάτι που, όπως φαίνεται στην τελευταία αναφορά ISTR (Internet Security Threat Report) της Symantec, αξιοποιείται δεόντως από τους κυβερνοεγκληματίες. Σύμφωνα με τη μελέτη, ένας στους εννιά χρήστες έχει λάβει το πρώτο εξάμηνο 2017 emails μολυσμένα με malware. Φυσικά, τα e-mails που εμπεριέχουν μολυσμένα κώδικα δεν αποτελούν τη μοναδική απειλή. Τα λεγόμενα BECs ή CEO Frauds, ήτοι εμπορικά emails που έχουν γίνει compromise, συγκαταλέγονται στις αυξανόμενες απειλές.

Συγκεκριμένα πρόκειται για επιμελώς δομημένα spear-phishing e-mails, που απευθύνονται σε λογιστήρια, αποσκοπώντας στη διεξαγωγή συναλλαγών και την απόσπαση χρηματικών ποσών. Τέτοιου είδους επιθέσεις είναι αρκετά προσοδοφόρες για τους κυβερνοεγκληματίες, καθώς σύμφωνα με εκτιμήσεις του FBI, μεταξύ του 2013 και του 2016 αντλήθηκαν με αυτό τον τρόπο πάνω από 5 δισ. δολάρια. Οι τελευταίες εκτιμήσεις της Symantec αναφέρουν ότι πάνω από 8.000 επιχειρήσεις έχουν μπει στο στόχο των BEC απατεώνων. Κατά μέσο όρο αυτές οι επιχειρήσεις λαμβάνουν περισσότερα από πέντε BEC scam-emails το μήνα.

Μερικά ακόμα ενδιαφέροντα συμπεράσματα της μελέτης:
Τα emails αποτελούν το πιο δημοφιλή τρόπο εξάπλωσης για μολύνσεις malware. Το ποσοστό spam ανήλθε το πρώτο εξάμηνο του έτους στο 54%, αφού παρέμεινε σταθερό τα δύο τελευταία χρόνια. Κατά τη διάρκεια του έτους αυτό το ποσοστό αναμένεται να αυξηθεί και άλλο.
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.