.

H Kaspersky Lab παρουσιάζει τη HuMachine



Πώς είναι να είσαι HuMachine; Πλέον ο καθένας μπορεί να μάθει. H Kaspersky Lab έχει δημιουργήσει μία διαδραστική VR ταινία δράσης για να παρουσιάσει το πως ο ανθρώπινος νους, τα big data και η μηχανική μάθηση μπορούν να συγχωνευθούν σε μια τεχνολογική ιδέα, η οποία ενδυναμώνει τις – παγκοσμίου βεληνεκούς -- τεχνολογίες προστασίας ενάντια στις ψηφιακές απειλές με σκοπό να βοηθήσει τους ανθρώπους να παραμένουν ασφαλείς από τις πιο εξελιγμένες ψηφιακές απειλές.

Οι ψηφιακές απειλές έχουν εξελιχθεί δραματικά τα τελευταία 20 χρόνια. Από πρωτόγονες, αβλαβείς, που θα μπορούσαν να εντοπιστούν με γυμνό μάτι και να αφοπλιστούν με μία μόνο εντολή, σε ισχυρά, αόρατα προγράμματα ψηφιακού πολέμου, ικανά να σταματήσουν τα εργοστάσια και τους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής. Οι τεχνολογίες προστασίας έχουν εξελιχθεί παράλληλα με σκοπό να κρατήσουν τέτοιου είδους κακόβουλο κώδικα μακριά από τις ζωές των ανθρώπων.

Στις μέρες μας, η ψηφιακή ασφάλεια έχει γίνει ιδιαίτερα σημαντική, γιατί μία και μόνο παραβίαση είναι ικανή να διαταράξει την ομαλή λειτουργία συσκευών μηχανικής υποστήριξης - κρίσιμες για τη ζωή ανθρώπων-, αν όχι μια ολόκληρη πόλη. Ο σύγχρονος κόσμος τροφοδοτείται από τεχνολογίες, δουλεύοντας μαζί ως ένα ενιαίο σύστημα για να καταστήσουν την ανθρώπινη ζωή πιο βολική, έξυπνη και ασφαλή. Σε περίπτωση που ένα ή μερικά μέρη του μηχανισμού καταστραφούν, τότε ενδέχεται να διαλυθεί ολόκληρο το σύστημα.




Για περισσότερα από 20 χρόνια, οι ειδικοί της Kaspersky Lab έχουν αφιερώσει τις ικανότητες και τις γνώσεις τους ώστε να διατηρήσουν τα εργαλεία αυτά σε λειτουργία, προστατεύοντάς τα από το συνεχώς εξελισσόμενο περιβάλλον των ψηφιακών απειλών. Ως αποτέλεσμα, έχουν φτάσει στην απλή, αλλά όμορφη τεχνολογική ιδέα της HuMachine: μιας συνέργειας των big data, της μηχανικής μάθησης και της ανθρώπινης τεχνογνωσίας. Στην Kaspersky Lab, η ιδέα της HuMachine τροφοδοτεί μία από τις καλύτερες παγκοσμίως τεχνολογίες προστασίας, ικανή να ανιχνεύσει και να αποτρέψει τις πιο επικίνδυνες και εξελιγμένες ψηφιακές απειλές.

Προκειμένου να εξοικειωθούν οι χρήστες με την ιδέα μέσω μίας διασκεδαστικής διαδικασίας, η Kaspersky Lab δημιούργησε μία διαδραστική VR ταινία δράσης. Σε ένα φανταστικό κόσμο που ονομάζεται Σύστημα, η ταινία τοποθετεί τους θεατές στη θέση του Newbie – ενός security bot που δημιουργήθηκε από ειδικούς για να προστατεύουν το Σύστημα και τους κατοίκους του από όλες τις πιθανές απειλές. Οπλισμένο με έξυπνους αλγόριθμους μηχανικής μάθησης και εκπαιδευμένο από μια βάση δεδομένων που ξεπερνά σε μέγεθος το ένα petabyte, το security bot λειτουργεί με μόνο σκοπό να έρθει αντιμέτωπο με μια απειλή που δεν έχει φανταστεί, ούτε στα πιο τρομακτικά «διαδικτυακά» του όνειρα.

«Όλα όσα σχετίζονται με τεχνικές προστασίας από κακόβουλο λογισμικό και ψηφιακές επιθέσεις συνήθως προσλαμβάνονται από το ευρύ κοινό ως κάτι εξαιρετικά βαρετό και καθόλου συναρπαστικό. Εν τω μεταξύ, εκατομμύρια διαφορετικά, συναρπαστικά πράγματα συμβαίνουν κάθε δευτερόλεπτο μέσα στον υπολογιστή ή τη φορητή συσκευή τους, ειδικά όταν πρόκειται για ψηφιακή ασφάλεια. Μια ψηφιακή επίθεση μοιάζει με μια συναρπαστική μάχη μεταξύ των επιτιθέμενων και των υπερασπιστών. Στο «Enter the HuMachine», προσπαθήσαμε να απεικονίσουμε τη μάχη αυτή και να εξηγήσουμε πώς βλέπουμε το μέλλον της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. Παρόλο που είναι μια εντελώς φανταστική ιστορία, παρέχει ακόμα μια σαφή κατανόηση για το τι είναι πραγματικά η HuMachine», σχολίασε ο Alexey Malanov, Malware Expert, Anti-Malware Technologies Development της Kaspersky Lab, ο οποίος ήταν τεχνικός σύμβουλος στη δημιουργία της ταινίας.
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.