.

IDC: Ανοδικές τάσεις για την αγορά ασφαλείας



Σε ανοδική τροχιά θα παραμείνει η παγκόσμια αγορά των προϊόντων και υπηρεσιών ασφαλείας. Έως το 2021, οι δαπάνες για hardware, λογισμικό και υπηρεσίες ασφαλείας θα συνεχίσουν να διευρύνονται, αγγίζοντας τα 120 δις. δολάρια το 2021.

Σύμφωνα με το Worldwide Semiannual Security Spending Guide της International Data Corporation (IDC), οι σχετικές δαπάνες θα “τρέχουν” έως το 2021 με μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης της τάξης του 9,6%. Στην ανάλυσή της, η IDC σημειώνει ότι οι παγκόσμιες δαπάνες για προϊόντα και υπηρεσίες ασφαλείας θα ανέλθουν συνολικά σε $83,5 δις κατά το τρέχον έτος, σημειώνοντας αύξηση 10,3% σε σχέση με το 2016.

Όπως εξηγούν οι αναλυτές της IDC, ενισχυτικά για τις δαπάνες σε προϊόντα και λύσεις ασφαλείας λειτουργεί το γεγονός ότι, πλέον, σχεδόν κάθε εταιρεία είναι αναγκασμένη να επενδύει σε λύσεις ασφάλειας, για να αντιμετωπίσει ένα ευρύ φάσμα απειλών και απαιτήσεων. “Τρεις γενικές τάσεις οδηγούν τις δαπάνες για την ασφάλεια: ένα δυναμικό τοπίο απειλών, οι αυξανόμενες ρυθμιστικές πιέσεις και τεκτονικές αλλαγές που επιφέρει ο ψηφιακός μετασχηματισμός”, σχολιάζει η IDC.

Οι αναλυτές της εταιρείας αναμένουν ότι οι δαπάνες για την ασφάλεια θα είναι σχεδόν ομοιόμορφα κατανεμημένες σε τέσσερις κλάδους το 2017: τη διανομή και τις υπηρεσίες ($19,7 δις), το δημόσιο τομέα ($18,6 δις), τις κατασκευές και τους πόρους ($16,4 δις) και τον χρηματοοικονομικό τομέα ($16,3 δις). Ωστόσο, έως το 2021 ο χρηματοοικονομικός τομέας θα ξεπεράσει αυτό των κατασκευών και των πόρων, καταγράφοντας μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 10,2%. Επιπλέον, ο δημόσιος τομέας θα ξεπεράσει αυτόν της διανομής και των υπηρεσιών έως το 2021, με ρυθμό ανάπτυξης 10,3%. Ο κλάδος, ωστόσο, που θα “δει” την ταχύτερη ανάπτυξη είναι οι τηλεπικοινωνίες, με μέσο ετήσιο ρυθμό 12,6%, ανάπτυξη που θα επιτρέψει στον τομέα να καταστεί η τέταρτη μεγαλύτερη βιομηχανία από πλευράς συνολικών δαπανών για την ασφάλεια το 2021.

Λογισμικό

Η IDC παρατηρεί ότι το 80% των δαπανών για την ασφάλεια το 2017 θα διατεθεί για υπηρεσίες και λογισμικό. Στο μεταξύ, η μεγαλύτερη αγορά προϊόντων και υπηρεσιών ασφάλειας - σε γεωγραφικό επίπεδο - θα είναι η Βόρεια Αμερική με συνολική δαπάνη $37,8 δις το 2017. Η δεύτερη μεγαλύτερη – γεωγραφικά - αγορά θα είναι η περιοχή της ΕΜΕΑ (Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική) με συνολικές δαπάνες $26,2 δις, ακολουθούμενη από την περιοχή της Ασίας/Ειρηνικού (εκτός Ιαπωνίας) με δαπάνες $11,5 δις. Η τελευταία αγορά θα πετύχει, μάλιστα, την ταχύτερη αύξηση των δαπανών για την ασφάλεια κατά την περίοδο πρόβλεψης, με μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 19,9%. 

Επιχειρήσεις

Αναφορικά με το μέγεθος των επιχειρήσεων, οι μεγάλες και πολύ μεγάλες εταιρείες (εκείνες με περισσότερους από 500 εργαζομένους) θα ευθύνονται για τα δύο τρίτα των συνολικών δαπανών που σχετίζονται με την ασφάλεια έως το 2021. Η IDC αναμένει, επίσης, ότι οι ακόμη μεγαλύτερες επιχειρήσεις (με περισσότερους από 1.000 εργαζομένους) θα ξεπεράσουν σε επίπεδο δαπανών τα $50 δις, ήδη από το 2019.
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.