.

Θωρακισμένα τα Windows απέναντι στην ευπάθεια KRACK των δικτύων WiFi



Ομάδα ερευνητών από το Βέλγιο γνωστοποίησε τα ευρήματά της σχετικά με ένα κρίσιμο κενό ασφαλείας του προτύπου WPA2, το οποίο καθιστά πρακτικά οποιοδήποτε δίκτυο Wi-Fi στον κόσμο ευάλωτο σε επιθέσεις hackers.

Παρότι η σχετική ανακάλυψη είναι ανησυχητική, ο κίνδυνος από μία επίθεση που εκμεταλλεύεται την ευπάθεια KRACK, όπως αυτή ονομάστηκε, είναι στην πραγματικότητα -προς το παρόν- μικρός: Αφενός διότι για να την εκμεταλλευτεί κάποιος πρέπει να βρίσκεται εντός της εμβέλειας του δικτύου-στόχου κι αφετέρου επειδή προκειμένου μία συσκευή να εκτεθεί, θα πρέπει κι αυτή η ίδια να είναι ευάλωτη.

Αν και χιλιάδες συστήματα παραμένουν αυτή τη στιγμή ευπαθή, τα καλά νέα είναι ότι οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές με λειτουργικό σύστημα Windows δεν κινδυνεύουν, αφού η Microsoft έχει ήδη εκδώσει patch που διορθώνει το πρόβλημα. Η εταιρεία εξήγησε ότι το update διατέθηκε στις 10 Οκτωβρίου, ωστόσο η φύση του δεν γνωστοποιήθηκε άμεσα, με στόχο την προστασία των καταναλωτών, αλλά και τη διευκόλυνση άλλων οργανισμών του χώρου της Πληροφορικής.


Ας σημειωθεί ότι και η Google αναπτύσσει σχετικές ενημερώσεις για το Android, ενώ είναι βέβαιο ότι όλοι οι μεγάλοι παραγωγοί hardware και software θα προβούν σε ανάλογες κινήσεις σύντομα. Η Wi-Fi Alliance, ο οργανισμός δηλαδή που βρίσκεται πίσω από το πρότυπο Wi-Fi, εξήγησε ότι το κενό ασφαλείας KRACK μπορεί εύκολα να αντιμετωπιστεί με αντίστοιχα patches, τονίζοντας ότι μέχρι στιγμής δεν έχει καταγραφεί κανένα περιστατικό επίθεσης που να το αξιοποίησε.

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.