.

5 βασικά σημεία αναβάθμισης ενός VMS

Όσοι επισκέφτηκαν μέσα στο χρόνο κάποια από τις σημαντικές διεθνείς εκθέσεις της βιομηχανίας της ασφάλειας όπως είναι οι: Intersec, ISC West και IFSEC International, θα διαπίστωσαν ότι οι λύσεις Video Management Systems (VMS) βρίσκονται στο επίκεντρο των συστημάτων που προωθούν πολλοί κατασκευαστικοί οίκοι. Η συγκεκριμένη κατηγορία λογισμικών συστημάτων, εξελίσσεται διαρκώς προκειμένου να ανταποκριθεί στις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις των χρηστών με αποτέλεσμα οι εταιρίες να προσφέρουν εκδόσεις με συνεχείς αναβαθμίσεις των δυνατοτήτων τους.


Ποια είναι όμως τα στοιχεία αυτά που αναβαθμίζουν ουσιαστικά ένα σύστημα VMS έτσι ώστε αυτό να μπορεί να θεωρείται νέας γενιάς; Ας δούμε παρακάτω 5 από τα βασικά χαρακτηριστικά εξέλιξης των συστημάτων VMS.

1. Πρόσβαση σε περισσότερες πηγές βίντεο χωρίς την προσθήκη περισσότερων καμερών

Συνήθως, η κύρια πηγή βίντεο για την κεντρική αίθουσα ελέγχου είναι οι «σταθερές» κάμερες παρακολούθησης, αλλά αυτό αρχίζει να αλλάζει, με τις εξελίξεις στις φορητές συσκευές και τις εξειδικευμένες εφαρμογές που αναπτύσσονται για τη βιομηχανία της ασφάλειας. Σήμερα, είναι εφικτό οι υπάλληλοι (και ακόμη και οι πολίτες) να μεταδίδουν βίντεο από φορητές συσκευές στην αίθουσα ελέγχου σε πραγματικό χρόνο, από οπουδήποτε. Στην ουσία, προσθέτετε ένα νέο αισθητήρα στο σύστημα ασφαλείας, χωρίς να επενδύσετε σε ένα κομμάτι υλικού, καθώς οι συσκευές είναι ήδη εκεί!

2. Προσθήκη εφαρμογών video analytics με μεγαλύτερη ευκολία

Οι εφαρμογές ανάλυσης βίντεο χρησιμοποιούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι προηγούμενες εκδόσεις όμως έχουν ελάχιστη ομοιότητα σε σχέση με τις ισχυρές λύσεις ανάλυσης που μπορούν να ενσωματωθούν στα νεότερα VMS μιας και υιοθετούν τις πλέον σύγχρονες εξελίξεις στο τομέα της τεχνητής νοημοσύνης και εκμάθησης μηχανών. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και η δυνατότητα να μπορεί να γίνει αναζήτηση βίντεο σε πάρα πολύ μικρότερο διάστημα έτσι ώστε να έχει μειωθεί σημαντικά ο χρόνος που απαιτείται για τον εντοπισμό και την παρακολούθηση ατόμων ενδιαφέροντος, από μερικές ώρες σε μόλις λίγα λεπτά. Η στιγμή που θα είναι δυνατό να αναζητηθούν συγκεκριμένα αντικείμενα, χρώματα, κινήσεις και ακόμη και η ανίχνευση των κινδύνων μέσω πρωτοποριακών δεικτών δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα.

3. Αναβάθμιση με ολοκληρωμένη λύση διαχείρισης περιστατικών

Τα συστήματα PSIM (physical security information management) και γενικότερα οι λύσεις διαχείρισης συμβάντων διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο για πολλούς οργανισμούς. Άλλοι θέλουν απλώς να διαχειριστούν καλύτερα τις επιχειρήσεις ασφαλείας τους και να επωφεληθούν ουσιαστικά από ορισμένες από τις δυνατότητες που είναι εγγενείς στα συστήματα PSIM. Αυτό είναι ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα της VMS επόμενης γενιάς μιας και μπορείτε να ενσωματώσετε και να διαχειριστείτε κεντρικά τα βασικά συστήματα ασφαλείας – έλεγχος πρόσβασης, ανίχνευση εισβολών, πυρκαγιά και φυσικά βίντεο (το σήμα κατατεθέν κάθε καλού VMS). Ωστόσο, επιπλέον μπορεί να «επεκταθεί» με δυνατότητες διαχείρισης περιστατικών που καθιστά τη λήψη αποφάσεων και την αντιμετώπιση περιστατικών πολύ πιο αποτελεσματική και συνεπής.

4. Άμεση αλληλεπίδραση χειριστών αίθουσας ελέγχου με το προσωπικό

Εκτός από τη λήψη βίντεο από φορητές συσκευές, είναι επίσης δυνατή η μετάδοση σημαντικών πληροφοριών από την αίθουσα ελέγχου στις συσκευές του προσωπικο και άλλων ενδιαφερομένων. Μια εφαρμογή που είναι αμφίδρομη και πλήρως ενσωματωμένη στο VMS επιτρέπει στους χειριστές αίθουσας ελέγχου να μοιράζονται ζωντανά και εγγεγραμμένα βίντεο, παρέχοντας αυτό που βλέπουν στην αίθουσα ελέγχου σε εκείνους που παρακολουθούν το περιστατικό.

5. Συνεργασία με Drones

Ένα αναβαθμισμένο σύστημα VMS μπορεί να διανείμει τις ροές βίντεο από τα drones σε πραγματικό χρόνο, παρέχοντας σε ομάδες επιχειρησιακών μονάδων παρακολούθησης εικόνες που δεν θα μπορούσαν με άλλο τρόπο να λάβουν


Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.