.

κατομμύρια ηλεκτρονικές συσκευές είναι εκτεθειμένες σε κυβερνοεπιθέσειςΠέρασε σχεδόν ένας χρόνος από τις κυβερνοεπιθέσεις που έγιναν με τη χρήση κακόβουλου λογισμικού που προκάλεσαν την κατάρρευση σημαντικών ιστοσελίδων ανά τον κόσμο.

Σύμφωνα με έκθεση της εταιρείας ασφάλειας υπολογιστών Trend Micro, εκατομμύρια μη ασφαλείς εκτυπωτές, εξοπλισμός δικτύων, webcams και άλλες συσκευές σε όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις παραμένουν απροστάτευτες στις επιθέσεις.

Στο Βερολίνο υπάρχουν περισσότερες από 2,8 εκατομμύρια ηλεκτρονικές συσκευές χωρίς προστασία και ακολουθεί το Λονδίνο με περισσότερες από 2,5 εκατομμύρια. Ανάμεσα στις δέκα μεγαλύτερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, η Ρώμη έχει τον μικρότερο αριθμό ορατά απροστάτευτων συσκευών (300.000), σύμφωνα με τους συντάκτες της έκθεσης.

Η έρευνα βασίστηκε στον υπολογισμό του αριθμού των εκτεθειμένων συσκευών σε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις με τη χρήση του Shodan, μιας μηχανής αναζήτησης η οποία βοηθάει στον εντοπισμό συσκευών συνδεδεμένων με το Ίντερνετ.

Η Trend Micro ανακοίνωσε ότι οι χρήστες των ηλεκτρονικών συσκευών θα πρέπει να αναλαμβάνουν την ευθύνη διαχείρισης των δικών τους συσκευών που είναι συνδεδεμένες στο διαδίκτυο εξαιτίας της αποτυχίας πολλών κατασκευαστών συσκευών να παρέχουν ασφάλεια από προεπιλογή στα προϊόντα τους.

Η προειδοποίηση γίνεται ένα χρόνο μετά το κύμα κυβερνοεπιθέσεων με τη χρήση κακόβουλου λογισμικού που έθεσε εκτός λειτουργίας δημοφιλείς ιστοσελίδες και πέταξε έξω από το ίντερνετ 900.000 χρήστες του παρόχου υπηρεσιών τηλεφωνίας στη Γερμανία, της Deutsche Telecom.

Ειδικοί στους υπολογιστές υποστηρίζουν ότι η αδυναμία να επιδιορθωθούν εκατομμύρια συσκευές που δεν διαθέτουν ασφάλεια, μετά τις επιθέσεις με το κακόβουλο λογισμικό Mirai του περασμένου χρόνου, σημαίνει ότι είναι ζήτημα χρόνου να σημειωθούν μεγαλύτερης έκτασης διακοπές λειτουργίας του διαδικτύου.

Η ερευνητική εταιρεία Gartner προέβλεψε πρόσφατα ότι το 2017 θα υπάρχουν 8,4 δισεκατομμύρια προϊόντα ή συσκευές συνδεδεμένα στο ίντερνετ, αριθμός μεγαλύτερος κατά 31% σε σχέση με το 2016, ενώ αναμένει ότι ο αριθμός θα τριπλασιαστεί ως το 2020.
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.