.

Το KNX Secure προσφέρει μέγιστη προστασία δεδομένων για έξυπνα κτίρια


Tο KNX Secure προσφέρει το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας παγκοσμίως!

Το KNX είναι το πρώτο και μοναδικό πρότυπο για το έξυπνο σπίτι και το έξυπνο κτιρίο που πληρή τις υψηλότερες απαιτήσεις ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. Οι διεθνείς οργανισμοί τυποποίησης επιβεβαίωσαν επίσημα αυτό το γεγονός. Με την αρχιτεκτονική ασφαλείας KNX Secure, η οποία είναι πλέον τυποποιημένη σύμφωνα με το πρότυπο EN 50090-4-3, το KNX μπλοκάρει επιτυχώς τις επιθέσεις χάκερ στην ψηφιακή υποδομή δικτυωμένων κτιρίων, εξασφαλίζοντας έτσι μέγιστη προστασία δεδομένων.

Δεν υπάρχουν πλέον ψηφιακά break-ins!

Οι ειδικοί ασφαλείας της πληροφορικής έχουν προειδοποιήσει εδώ και καιρό ότι οι χάκερ στοχεύουν όλο και περισσότερο σε έξυπνες οικιακές και έξυπνες λύσεις. Ξανά και ξανά, ακούμε για περιπτώσεις όπου εκμεταλλεύονται ευπάθειες προϊόντων, διασυνδέσεων ή radio standards για τις ψηφιακές επιθέσεις τους.

"Στο παρελθόν, οι διαρρήκτες εισέβαλαν σε κτίρια μέσω θυρών ή παραθύρων. Σήμερα εισέρχονται μέσω RF και τηλεπικοινωνιακών δικτύων. Καθώς τα κτίρια συνδέονται ολοένα και πιο ψηφιακά με το δίκτυο, η φύση των δυνητικών κινδύνων έχει επίσης αλλάξει. Μόνο η KNX παρέχει τις πιο κατάλληλες απαντήσεις σε αυτές ", εξηγεί ο Franz Kammerl, Πρόεδρος της Ένωσης KNX.


Τα υψηλότερα πρότυπα κρυπτογράφησης

Οι προγραμματιστές της KNX ανταποκρίθηκαν νωρίς και εφάρμοσαν εξελιγμένες έννοιες προστασίας για δικτυωμένα κτίρια με τη μορφή κορυφαίων προτύπων. Το αποτέλεσμα ήταν η αρχιτεκτονική ασφαλείας KNX Secure, η οποία σε διεθνές επίπεδο βασίζεται επίσης σε αλγόριθμους ασφαλείας που έχουν τυποποιηθεί σύμφωνα με το πρότυπο ISO 18033-3, όπως η κρυπτογράφηση AES 128 CCM, προκειμένου να αποτρέψουν αποτελεσματικά τις επιθέσεις στην ψηφιακή υποδομή των κτιρίων και να επιτύχουν το υψηλότερο επίπεδο προστασία δεδομένων.





Διπλή έννοια προστασίας για διπλάσια ασφάλεια

Το KNX Secure αποτελείται ουσιαστικά από δύο μηχανισμούς: το KNX IP Secure προστατεύει την επικοινωνία IP μεταξύ των εγκαταστάσεων KNX. Για το σκοπό αυτό, το KNX IP Secure επεκτείνει το πρωτόκολλο IP κατά τέτοιο τρόπο ώστε όλα τα μεταφερόμενα telegrams και data να είναι πλήρως κρυπτογραφημένα. Ταυτόχρονα, το KNX Data Secure προστατεύει αποτελεσματικά τα δεδομένα των χρηστών, συμπεριλαμβανομένων των δεδομένων που ανταλλάσσονται με τα διάφορα τερματικά, έναντι μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης και χειραγώγησης με κρυπτογράφηση και έλεγχο ταυτότητας. Και οι δύο μηχανισμοί μπορούν να συνδυαστούν και να χρησιμοποιηθούν παράλληλα για να επιτευχθεί η μέγιστη ασφάλεια.



"Τερματικά, διασυνδέσεις, radio standards και πρωτόκολλα επικοινωνίας: τα τρωτά σημεία μπορούν ενδεχομένως να βρεθούν παντού. Ως εκ τούτου, τα έξυπνα σπίτια και τα κτίρια θα πρέπει να εξασφαλίζονται με το πιο ολοκληρωμένο και αναγνωρισμένο πρότυπο ασφάλειας που είναι επίσης μοναδικό στον κόσμο σε αυτόν τον τομέα: KNX Secure! ", Δήλωσε ο Franz Kammerl.


Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: KNXSecure.knx.org
Ετικέτες ,
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.