.

Νέος έξυπνος θερμοστάτης από τη Siemens


  • Έξυπνος θερμοστάτης για έλεγχο της θέρμανσης κατοικιών
  • Γρήγορη εγκατάσταση χάρη στον ενσωματωμένο βοηθό πλοήγησης
  • Εφαρμογή για iOS και Android με πολλές λειτουργίες

Η Διεύθυνση Τεχνολογιών Κτηρίων της Siemens παρουσίασε, το μήνα Νοέμβριο, τον νέο έξυπνο θερμοστάτη RDS110 για τον έλεγχο της θέρμανσης σε κατοικίες ή μικρούς επαγγελματικούς χώρους. Χρειάζονται μόνο λίγα λεπτά για την εγκατάσταση του έξυπνου θερμοστάτη, ο οποίος μπορεί να ελεγχθεί και απομακρυσμένα μέσω της εφαρμογής για iOS και Android.

Ο θερμοστάτης διαθέτει ενσωματωμένους αισθητήρες για τη θερμοκρασία του χώρου, την ποιότητα του αέρα, την υγρασία, την παρουσία στο χώρο, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να συνδυαστεί με επιπλέον απομακρυσμένους αισθητήρες π.χ. αισθητήριο για τη θερμοκρασία περιβάλλοντος ή επαφή για άνοιγμα παραθύρων. Ο αισθητήρας παρουσίας, πιο συγκεκριμένα, ενεργοποιεί αυτόματα το επίπεδο άνεσης μόλις ανιχνεύσει ότι ο χώρος είναι κατειλημμένος. Το γεγονός, ότι στην οθόνη εμφανίζονται μόνο οι απαραίτητες λειτουργίες, καθιστά το χειρισμό του θερμοστάτη απλό για τον καθένα, με το σύμβολο της λειτουργίας Green Leaf για παράδειγμα, να αποτελεί δείκτη ότι ο εξοπλισμός θέρμανσης λειτουργεί με απόλυτη ενεργειακή αποδοτικότητα. Μέσω της εφαρμογής δε, μπορεί κάποιος να δει και να προσαρμόσει εύκολα το εβδομαδιαίο χρονοπρόγραμμα για θέρμανση και παροχή ζεστού νερού για οικιακή χρήση. Χάρη στην πληθώρα λειτουργιών ελέγχου και όντας σε συνεχή επαφή με το περιβάλλον του, ο έξυπνος θερμοστάτης δημιουργεί τις ιδανικές συνθήκες στο χώρο με βάση τις απαιτήσεις των χρηστών.

Ο χειρισμός του θερμοστάτη είναι διαισθητικός, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή για κινητές συσκευές ή την τοπική οθόνη αφής. Ο θερμοστάτης επικοινωνεί απευθείας με router συμβατό με WLAN, ο οποίος διασφαλίζει ότι τα δεδομένα μεταφέρονται στο cloud της Siemens. Οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση σ’ αυτά τα δεδομένα από την εφαρμογή και να ελέγχουν άνετα μέχρι και 12 θερμοστάτες από τα κινητά τους τηλέφωνα. Η εφαρμογή διατίθεται σε πολλές γλώσσες, όπως γερμανικά, αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά, ισπανικά και κινέζικα.

Ο έξυπνος θερμοστάτης διαθέτει δύο κατοχυρωμένους αλγόριθμους αυτοεκμάθησης, μέσω των οποίων καθορίζει αυτόματα το βέλτιστο σενάριο ενεργοποίησης της θέρμανσης για την επίτευξη του επιθυμητού επιπέδου άνεσης με τη μέγιστη ενεργειακή αποδοτικότητα. Μέσα σε λιγότερο από μία ημέρα, ο θερμοστάτης επιτυγχάνει να επιλέγει τη βέλτιστη ώρα έναρξης θέρμανσης, ανάλογα με τις ενδείξεις του αισθητήρα και τα χαρακτηριστικά του χώρου, συμβάλλοντας έτσι σημαντικά στη χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας και προσφέροντας μειωμένο ενεργειακό κόστος.

Ο υψηλής ποιότητας σχεδιασμός της μαύρης οθόνης αφής των 90mm αντικατοπτρίζει την ανώτερη τεχνολογία του έξυπνου θερμοστάτη RDS110 της Siemens. Η οθόνη αφής ανταποκρίνεται στις συνθήκες φωτισμού του χώρου και εξασφαλίζει τη βέλτιστη αναγνωσιμότητα. Η οθόνη και οι ποικίλες επιλογές πληροφοριών και ελέγχου μπορούν να προστατευθούν πλήρως από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση.

Ο θερμοστάτης μπορεί να εγκατασταθεί και να τεθεί σε λειτουργία σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Η ίδια η εγκατάσταση δεν απαιτεί την ύπαρξη WLAN δικτύου, ενώ ένας ενσωματωμένος βοηθός πλοήγησης διευκολύνει την έναρξη λειτουργίας. Έτσι, η διαδικασία ολοκληρώνεται μέσα σε λίγα λεπτά, σε λίγα μόνο βήματα.

Ο έξυπνος θερμοστάτης φέρει πιστοποίηση eu.bac κλάσης AA και συμβαδίζει με το πρότυπο eco-design κλάσης IV για βέλτιστη ενεργειακή αποδοτικότητα.
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.