.

Στο 1 τρισ. δολάρια οι παγκόσμιες δαπάνες για IoT το 2020



Μία διαρκώς ανοδική πορεία προβλέπουν για την παγκόσμια αγορά του Internet of Things (IoT), οι αναλυτές.

Οι δαπάνες σε προϊόντα και υπηρεσίες ΙοΤ προβλέπεται ότι θα αυξάνονται με μέσο ετήσιο ρυθμό της τάξης του 14,4% έως το 2021. Το 2018 οι παγκόσμιες δαπάνες στο ΙοΤ θα φθάσουν τα $772 δις, αύξηση κατά 14,6% έναντι των $674 δις, που αναμένεται ότι θα δαπανηθούν το 2017. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της IDC, που περιλαμβάνονται στο “Worldwide Semianual Internet of Things Spending Guide”, οι δαπάνες σε ΙοΤ, σε παγκόσμιο επίπεδο, θα υπερβούν το $1 τρις το 2020 και θα ανέλθουν σε $1,1 τρις το 2021.

Το Ηardware του οικοσυστήματος του IoT θα είναι η μεγαλύτερη κατηγορία για τον κλάδο το 2018, με δαπάνες $239 δις, οι Υπηρεσίες θα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη κατηγορία, ακολουθούμενη από το Λογισμικό και τη Συνδεσιμότητα. Το Λογισμικό, πάντως, θα είναι ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος τομέας του ΙοΤ, με μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης για την επόμενη πενταετία 16,1%. Οι δαπάνες για υπηρεσίες θα αυξάνονται, επίσης, με ταχύτερο ρυθμό από τις συνολικές δαπάνες και συγκεκριμένα κατά 15,1% μέχρι το τέλος της περιόδου πρόβλεψης.

“Μέχρι το 2021, πάνω από το 55% των δαπανών για τα προγράμματα IoT θα αφορά το Λογισμικό και τις Υπηρεσίες. Το λογισμικό δημιουργεί τα θεμέλια, πάνω στα οποία μπορούν να υλοποιηθούν οι εφαρμογές IoT και οι πολλές διαφορετικές περιπτώσεις χρήσης. Ωστόσο, οι υπηρεσίες βοηθούν να συγκεντρωθούν όλα τα στοιχεία της τεχνολογίας, για να δημιουργηθεί μια ολοκληρωμένη λύση που θα ωφελήσει τους οργανισμούς και θα τους βοηθήσει να επιτύχουν μεγαλύτερη αξία σε μικρότερο χρόνο”, αναφέρει η IDC. 

Κλάδοι

Οι βιομηχανίες, οι οποίες αναμένεται να δαπανήσουν περισσότερα κεφάλαια σε λύσεις IoT το 2018, είναι οι μεταποιητικές βιομηχανίες ($189 δις), οι μεταφορές ($85 δις) και οι υπηρεσίες κοινής ωφέλειας ($73 δις). Μερικές περιπτώσεις χρήσης του ΙοΤ, που καταγράφει η μελέτη, είναι η παρακολούθηση των εμπορευματικών φορτίων, η διαχείριση του στόλου στον τομέα των Μεταφορών, αλλά και τα συνδεδεμένα οχήματα. Στον τομέα των υπηρεσιών κοινής ωφελείας, ως παράδειγμα αναφέρονται τα “έξυπνα” δίκτυα ηλεκτρισμού, φυσικού αερίου και νερού ή τα “έξυπνα” κτίρια.

Σύμφωνα με την IDC, εκτός από τις βιομηχανικές δαπάνες, οι δαπάνες των καταναλωτών, οι οποίες σημειωτέον θα φθάσουν τα $62 δις το 2018, θα σχετίζονται - κατά κύριο λόγο - με το “έξυπνο” σπίτι, συμπεριλαμβανομένου του αυτοματισμού, της ασφάλειας και των “έξυπνων” συσκευών. “Οι πωλήσεις “έξυπνων” συσκευών θα καταγράψουν ισχυρή αύξηση των δαπανών κατά την πενταετή περίοδο πρόβλεψης, καθιστώντας τις καταναλωτικές δαπάνες τον ταχύτερα αναπτυσσόμενο κλάδο του ΙοΤ, με ρυθμό ανάπτυξης 21%”, αναφέρουν οι αναλυτές.

Παγκόσμιες δυνάμεις

Η περιοχή της Ασίας/Ειρηνικού (εξαιρουμένης της Ιαπωνίας) θα είναι η γεωγραφική περιοχή με τις περισσότερες δαπάνες του IoT το 2018 - $312 δις - ακολουθούμενη από τη Βόρεια Αμερική (Ηνωμένες Πολιτείες και Καναδάς) στα $203 δις και την Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική (EMEA) στα $171 δις. Η Κίνα θα είναι η χώρα με το μεγαλύτερο όγκο δαπανών για το ΙοΤ το 2018 ($209 δις). Οι αντίστοιχες δαπάνες στις ΗΠΑ θα ανέλθουν σε $194 δις το 2018, ενώ η Ιαπωνία με $68 δις και η Νότια Κορέα με $29 δις θα είναι η τρίτη και η τέταρτη μεγαλύτερη παγκόσμια δύναμη για το ΙοΤ.

Η έρευνα

Το “Worldwide Semiannual Internet of Things Spending Guide” προβλέπει τις δαπάνες για 14 τεχνολογίες και 54 περιπτώσεις χρήσης, σε 20 κάθετες βιομηχανίες σε οκτώ γεωγραφικές περιοχές και σε 53 χώρες.
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.