.

Το σύστημα βιντεοεπιτήρησης στην Κίνα εντόπισε δημοσιογράφο σε 7 λεπτά



Στο video μπορείτε να δείτε τον ταχύτατο εντοπισμό του δημοσιογράφου.

Η Κίνα κατασκευάζει ένα τεράστιο δίκτυο βιντεοεπιτήρησης και έχει ήδη εγκαταστήσει 170 εκατομμύρια κάμερες CCTV σε ολόκληρη τη χώρα.

Μέσα στα επόμενα τρία χρόνια αναμένεται να εγκαταστήσει επιπλέον 400 εκατομμύρια κάμερες. Το σύστημα φαίνεται να λειτουργεί καλά καθώς ήταν σε θέση να εντοπίσει έναν δημοσιογράφο του BBC σε μόλις επτά λεπτά.

Ο John Sudworth του BBC είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις που κατάφερε να λάβει άδεια για πρόσβαση σε έναν από τους hi-tech χώρους ελέγχου της αστυνομίας από όπου ελέγχεται αυτό το σύστημα επιτήρησης. Πολλές από τις κάμερες που αποτελούν το σύστημα διαθέτουν τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης και αναγνώρισης προσώπου.


Ορισμένες από τις κάμερες μπορούν να διαβάσουν πρόσωπα, ενώ άλλες μπορούν να εκτιμήσουν την ηλικία, το φύλο και την εθνικότητα. Κάθε πρόσωπο μπορεί να συνδυαστεί με ταυτότητα, με την ατομική κάρτα, ακόμα και με τους συγγενείς του. Αυτό είναι το βάθος των πληροφοριών, στις οποίες έχει πρόσβαση το συγκεκριμένο σύστημα.

Η φωτογραφία του δημοσιογράφου καταχωρήθηκε στο σύστημα και χρειάστηκε μόλις 7 λεπτά για να το εντοπίσει. Όταν εντοπίζεται ένα πρόσωπο, σημαίνει συναγερμός από το control room και οι αστυνομία πηγαίνει στη συνέχεια να το συλλάβει.

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.