.

Σύστημα ασφαλείας στο λιμάνι της Σάμου



Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σάμου ενέκρινε την υποβολή προτάσεως για την πράξη: "Προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων ολοκληρωμένου και αυτόνομου συστήματος ασφάλειας – φύλαξης – επιτήρησης – παρακολούθησης και διαχείρισης επιβατών Λιμενικών Εγκαταστάσεων Σάμου (Βαθέος – Μαλαγαρίου )", προϋπολογισμού 1.364.000 ευρώ με ΦΠΑ, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Βόρειο Αιγαίο".

Ο Λιμένας Σάμου (εγκατάσταση Βαθέος & Μαλαγαρίου) αποτελούν λιμενικές εγκαταστάσεις ISPS και πύλες Schengen με σημαντικά αυξανόμενη επισκεψιμότητα διεθνούς κρουαζιέρας (Port of Call) και ημερόπλοιων, προερχομένων απευθείας από τη Τουρκία, καθώς και πλοίων ακτοπλοΐας.

Η αυξανόμενη κινητικότητα που παρατηρείται ήδη επί τριετία σε όλες τις Πύλες SCHENGEN αναμένεται να παρουσιάσει περαιτέρω αυξητικές τάσεις, βάσει των προγραμματισμένων αφίξεων κρουαζιέρας και ημερόπλοιων κατά το επόμενο διάστημα.

Oι λιμενικές εγκαταστάσεις του Λιμένα Σάμου πρέπει να εξοπλιστούν κατάλληλα ώστε να διασφαλίζουν την προστασία από απειλές, την αποτροπή και την ικανότητα αποτελεσματικής διαχείρισης και αντιμετώπισής τους. Παράλληλα, θα πρέπει να εξασφαλίζεται για αυτές, όπως προβλέπεται στο Σχέδιο Ασφαλείας, αδιάλειπτη λειτουργία με ίδια μέσα σε περίπτωση αδυναμίας ενεργειακής τροφοδοσίας από το υφιστάμενο δίκτυο ηλεκτρισμού του νησιού. Από τα παραπάνω κατ’ ελάχιστον, και σε ευθυγράμμιση με τις απαιτήσεις της Εθνικής Στρατηγικής Λιμένων, καθίσταται επιβεβλημένη η ενίσχυση με την προτεινόμενη Πράξη, των λιμενικών εγκαταστάσεων Βαθέος και Μαλαγαρίου.
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.