.

Σημαντικές προκλήσεις στον ορίζοντα για τους κατασκευαστές συστημάτων Ασφαλείας



Η ετήσια έκθεση της Memoori για το 2017 δείχνει ότι η συνολική αξία των προϊόντων Ασφαλείας – σε τιμές χονδρικής – ήταν 29,2 δισεκατομμύρια δολάρια για το 2017, σημειώνοντας αύξηση 5% σε σχέση με το 2016. Πρόκειται για μείωση της ανάπτυξης από την αιχμή του 2014. Τα τελευταία οκτώ χρόνια η αγορά έχει αυξηθεί με ένα σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 6,41%, ενώ η πρόβλεψη είναι ότι η αγορά θα φθάσει τα 41,27 δις δολάρια το 2022 (CAGR +7,2%).

Έλεγχος πρόσβασης


Από τους τρεις, σε μεγάλο βαθμό ανεξάρτητους τομείς της αγοράς (βιντεοεπιτήρηση, έλεγχος πρόσβασης και συναγερμοί εισβολής), ο έλεγχος πρόσβασης διατηρεί τη μέση ανάπτυξή του κατά περίπου 7% τα τελευταία τρία χρόνια, καλύπτοντας το 23,5% της συνολικής αγοράς.

Η ανάπτυξη οφείλεται στην αυξημένη διείσδυση των συστημάτων δικτύου IP, στους βελτιωμένους βιομετρικούς αναγνώστες, τη διαχείριση αναγνώρισης ταυτότητας και τα ασύρματα συστήματα κλειδώματος. Πρόκειται για τη δεύτερη συνεχή χρονιά που ο τομέας Ελέγχου Πρόσβασης (Access Control) σημειώνει τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης από τους τρεις τομείς της αγοράς. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες ενδείξεις ότι οι πιέσεις των τιμών θα έχουν στο μέλλον αρνητικό αντίκτυπο στην ανάπτυξη, όταν αυτή μετριέται με βάση την αξία.

Φαίνεται ότι υπάρχει απροθυμία των κατασκευαστών να υποστηρίξουν ανοικτά πρότυπα προκειμένου να προστατεύσουν την επιχειρηματική τους κληρονομιά. Αυτό θα μπορούσε να βλάψει το μακροπρόθεσμο μέλλον τους και να ανοίξει το δρόμο στους κατασκευαστές από την Κίνα να αναλάβουν την πρωτοβουλία.

Συναγερμοί εισβολής


Ο τομέας συστημάτων ειδοποίησης εισβολής έχει μερίδιο 22%. Πρόκειται για τον τομέα του κλάδου της Ασφάλειας από όπου ξεκίνησαν όλα και έχει ωριμάσει από καιρό. Η αυξανόμενη χρήση ραντάρ και θερμικών καμερών συνέβαλε στην άνοδο της τάξης του 2,5% για το 2017.

Η χρήση του ραντάρ, η πρόοδος στις τεχνολογίες αισθητήρων, η ασύρματη τεχνολογία και η συνεργασία των συστημάτων με τη βιντεοεπιτήρηση, τον έλεγχο πρόσβασης και τον εξωτερικό φωτισμό, συνέβαλαν στην ανάπτυξη.

Βιντεοεπιτήρηση


Το 2017, η αγορά προϊόντων βιντεοεπιτήρησης, η οποία αποτελεί το 54,5% του συνόλου των προϊόντων Ασφαλείας, ήταν 15,87 δισεκατομμύρια δολάρια, με αύξηση 5,9% σε σχέση με το 2016. Το επίπεδο ανάπτυξης φαίνεται απογοητευτικό σε σύγκριση με την ανάπτυξη των προηγούμενων πέντε ετών στο 9,7%. Ωστόσο, αυτό ήταν μια ανακούφιση για πολλούς προμηθευτές, που πίστευαν ότι το 2017 θα έχουν πτώση τζίρου εάν συνεχιστεί η δραματική πτώση των τιμών των καμερών, κάτι που συνέβη κατά τα δύο προηγούμενα χρόνια.

Αυτή η πτώση των τιμών έχει ασκήσει μεγάλη πίεση στην κερδοφορία, ιδιαίτερα για τους κατασκευαστές στις Δυτικές χώρες. Η πλειοψηφία των κατασκευαστών στη βιομηχανία βιντεοεπιτήρησης πρέπει να επανεξετάσουν τις επιχειρηματικές στρατηγικές τους. Αναμένεται ότι η ζήτηση για επώνυμα προϊόντα στην αγορά των επιχειρήσεων θα οδηγήσει τον τομέα σε υψηλότερα επίπεδα, ενώ εκτιμάται ότι η αγορά θα φθάσει τα 22,78 δις δολάρια το 2022.

Το μέγεθος μπορεί να είναι κρίσιμο


Αυτή τη χρονιά σημειώθηκαν βελτιωμένες και σταθερότερες επιδόσεις και όλοι οι κύριοι παράγοντες της ανάπτυξης είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν στις επιδόσεις που πραγματοποιήθηκαν την εποχή της κερδοφόρας ανάπτυξης, μεταξύ 2010 και 2014. Ωστόσο, υπάρχουν σημαντικές τεχνικές και εμπορικές προκλήσεις, καθώς τα σχήματα και οι δομές των επιχειρήσεων θα αλλάξουν σημαντικά τα επόμενα πέντε χρόνια. Αυτό που απασχολεί σήμερα τις περισσότερες εταιρείες είναι πώς μπορούν να λειτουργούν κερδοφόρα κατά τη διάρκεια της περιόδου του ανταγωνισμού των τιμών – προς τα κάτω – και να επιβιώσουν.

Το χάσμα μεταξύ των μεγάλων προμηθευτών και των πολλών εκατοντάδων μικρότερων αυξάνεται κάθε χρόνο, ενώ τα περιθώρια κέρδους συνεχίζουν να μειώνονται, αυξάνοντας έτσι τη δυσκολία της λειτουργίας με κερδοφορία. Αυτό ισχύει ήδη για τον τομέα βιντεοεπιτήρησης και μέσα στην επόμενη 5ετία θα επηρεάσει και τους τομείς ελέγχου πρόσβασης και συναγερμών εισβολής.

Στον τομέα της βιντεοεπιτήρησης, οι μεγάλοι Κινέζοι κατασκευαστές υιοθέτησαν τη στρατηγική να «ταράξουν τα νερά» στη βιομηχανία, μειώνοντας ακόμα περισσότερο το περιθώριο κέρδους, ενώ παράλληλα επεκτείνονται σε περισσότερες αγορές και αυξάνουν γρήγορα το μερίδιο αγοράς. Η κατάσταση αυτή φαίνεται απίθανο ότι μπορεί να αντιστραφεί, κάτι που δίνει στους Κινέζους κατασκευαστές κυρίαρχη θέση στη μεγαλύτερη σε όγκο επιχειρηματική δραστηριότητα του κλάδου.

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.