.

Δήμος Θεσσαλονίκης: Σύστημα ελέγχου παράνομης εισόδου και στάθμευσης οχήματων



Στην ηλεκτρονική διαχείριση των πεζόδρομων, με αυτοματοποιημένα βυθιζόμενα εμπόδια και με εκσυγχρονισμό της σήμανσης πεζοδρομίων, προχωρά ο δήμος Θεσσαλονίκης, αξιοποιώντας δωρεά από το Κέντρο Επιχειρηματικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης και χρηματοδότηση από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Πρόκειται για ένα έργο, προϋπολογισμού 720.000 ευρώ, το οποίο εντάσσεται στα επτά έργα που θα πραγματοποιηθούν με δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχου, συνολικού κόστους πάνω από 5 εκατ. ευρώ.

Το έργο, το οποίο αναμένεται να λάβει την ερχόμενη Τρίτη το πράσινο φως από το δημοτικό συμβούλιο, περιλαμβάνει την προμήθεια και τοποθέτηση σύγχρονου αστικού εξοπλισμού για την αναβάθμιση και προστασία των δημοσίων χώρων του κέντρου της Θεσσαλονίκης.

Στόχος του έργου είναι αποτρέψει την παράνομη είσοδο και στάθμευση οχημάτων τροφοδοσίας και αυτοκινήτων σε πεζόδρομους και πλατείες της πόλης.

Συγκεκριμένα, πρόκειται να τοποθετηθούν περίπου 35 αυτοματοποιημένα (ηλεκτρονικά) και 30 ημιαυτόματα ανοξείδωτα βυθιζόμενα εμπόδια, για την ελεγχόμενη πρόσβαση οχημάτων σε σημαντικούς πεζόδρομους του ιστορικού εμπορικού κέντρου.

Τα πασαλάκια θα κατεβαίνουν και θα επιτρέπουν τη διέλευση σε συγκεκριμένα οχήματα μέσω ηλεκτρικών καρτών. Ειδικότερα, σε κάθε σηµείο που θα υποδειχθεί από την αρμόδια υπηρεσία του δήμου θα τοποθετηθεί ένα σύστηµα µε αυτόµατα βυθιζόµενο αποτρεπτικό εµπόδιο-κολωνάκι το οποίο θα µπορεί να ελεγχθεί κατ’ αρχήν µε δύο τρόπους:

α) Μέσω των ασύρµατων δεκτών µεγάλης εµβέλειας. Σε όσα οχήµατα θα έχουν εξουσιοδότηση (Αστυνοµία, Πυροσβεστική, Ασθενοφόρα κλπ. και οπωσδήποτε τα οχήµατα του ∆ήµου) θα επικολληθούν στα παρµπρίζ τους αυτοκόλλητες ταινίες (tags) µέσω των οποίων σε απόσταση 4 µέτρων από τον δέκτη, θα δίνεται η εντολή καθόδου στο βυθιζόµενο κολωνάκι, το οποίο µετά την έλευση του οχήµατος, θα επανέρχεται στην αρχική του θέση. Θα διατεθούν 500 τεμάχια ηλεκτρονικών καρτών για τα οχήματα.

β) Μέσω µεταλλικού πληκτρολογίου στο οποίο θα πληκτρολογούνται κωδικοί που θα παρέχονται από την Υπηρεσία και θα ελέγχεται η λειτουργία του συστήµατος.


Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.