.

Το όραμα της Dahua για το 2018 - Πώς η τεχνητή νοημοσύνη (AI) αλλάζει τον κλάδο της ασφάλειας

Η τεχνητή νοημοσύνη (AI) έχει γίνει μια αναπόφευκτη τάση που επηρεάζει διάφορες επιχειρήσεις. Το 2018, η τεχνολογία Dahua στοχεύει να εκμεταλλευτεί την AI προκειμένου να προσφέρει κορυφαίες τεχνολογίες βίντεοεπιτήρησης και λύσεις για ΙοΤ.

Τον τελευταίο καιρό, λόγω των εξελίξεων σε computing power ισχύ και στα βασικά components του chipset καθώς και των προσπαθειών των προγραμματιστών αλγορίθμων, το "AI" δεν είναι πλέον απλώς ένα τσιτάτο για την ασφάλεια, αλλά μια πραγματικότητα σε πολλά έργα, όπως οι έξυπνες πόλεις. Τα συστήματα βίντεοεπιτήρησης με δυνατότητες deep learning είναι σε θέση να παρέχουν πιο ακριβή και σημαντικά δεδομένα, αναλύσεις και υπηρεσίες για διάφορες κάθετες εφαρμογές, όπως smart retail, traffic monitoring & management κ.λπ.



"Έχουμε δει πώς η AI οδηγεί τις τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο της ασφάλειας. Στο παρελθόν, η βιομηχανία προσπάθησε να παράγει βίντεο υψηλής ποιότητας - από υψηλή ανάλυση έως 4Κ, 8Κ και ακόμη και 12Κ. Τώρα, το επίκεντρο είναι να δοθεί στους χρήστες η δυνατότητα να αποκτήσουν γρήγορα συγκεκριμένα βίντεο data με αναλυτικές αναφορές", δήλωσε ο Fu Liquan, πρόεδρος της Dahua . 

Ένας άλλος βασικός παράγοντας για την άνοδο της AI στην ασφάλεια είναι τα μεταδεδομένα, τα οποία μπορούν να συγκεντρωθούν από τα εκατομμύρια και τις εκατοντάδες κάμερες IP που είναι εγκατεστημένες γύρω από μια πόλη. 

Αυτός ο παράγοντας παρέχει συστήματα βιντεοεπιτήρησης βαθιάς μάθησης με ένα τεράστιο αριθμό πραγματικών «δειγμάτων» καθιστώντας τα πιο ισχυρά. Με τις πρόσφατες εξελίξεις στην υπολογιστική ισχύ, μπορούμε να δούμε με σαφήνεια πώς η AI ωφελεί διαφορετικές επιχειρήσεις και εξασφαλίζει την ασφάλεια και την προστασία ταυτόχρονα.

"Πάρτε για παράδειγμα τον τομέα των μεταφορών. Αρχικά, η αναγνώριση των πινακίδων κυκλοφορίας χρησιμοποιείται για την επιβολή του νόμου. Όταν τα δεδομένα των οχημάτων συνδυάζονται με τα δεδομένα από τα βίντεο της αστυνομίας για την παρακολούθηση της κυκλοφορίας, έχουμε ένα συνδυασμό που μπορεί να οδηγήσει σε περαιτέρω αστικές καινοτομίες ", δήλωσε ο Fu. 

Ο Fu ολοκλήρωσε με μια παρατήρηση σχετικά με την επίδραση της AI σε διάφορες βιομηχανίες, λέγοντας, "Η ενσωμάτωση της τεχνολογίας αιχμής και των τεχνολογιών ασφάλειας έχει γίνει η κύρια τάση. Συνοδευόμενη από άλλες τεχνολογικές εξελίξεις όπως το ΙοΤ και το cloud η AI θα αλλάξει δραματικά το επιχειρηματικό μοντέλο ασφαλείας τα επόμενα χρόνια. "

AI - To νέο όραμα 

Η Dahua Technology, κορυφαίος πάροχος λύσεων στην παγκόσμια βιομηχανία βιντεοεπιτήρησης, συγκέντρωσε περίπου 20 δισ. Δολάρια σε ετήσια έσοδα από πωλήσεις το 2016. Το πρώτο εξάμηνο του 2017, αυτό αυξήθηκε ακόμη περισσότερο σε πάνω από 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, ενώ η εταιρεία ανέφερε το 50,8% ανάπτυξη σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2016. Το αν αυτή η δυναμική ανάπτυξης θα συνεχιστεί τα επόμενα χρόνια θα βασιστεί σε μεγάλο βαθμό στο πόσο έτοιμη είναι η εταιρεία για την ΑΙ και τις σχετικές συγκλίνουσες τεχνολογίες.

Στα τέλη του 2017, η Dahua ανακοίνωσε το νέο επίκεντρό της στην αγορά για το 2018, δήλωσε ο Fu: "Είμαστε καλά προετοιμασμένοι να προσφέρουμε τις κορυφαίες λύσεις και τεχνολογίες IoT για τους παρόχους υπηρεσιών. Από το 2015, η Dahua ξεκίνησε την έρευνά της για την ΑΙ με ​​ιδιαίτερη έμφαση στο deep learning. Αξιοποιώντας αυτά τα χρόνια εμπειρίας στον τομέα της R & D χρησιμοποιώντας πλατφόρμες chipset CPU, DSP, GPU και FPGA, η Dahua έχει πλέον αναπτύξει με επιτυχία ισχυρά συστήματα έξυπνης βιντεοεπιτήρησης.

Ως απόδειξη της εμπειρίας της, η Dahua κατέκτησε την πρώτη θέση σε δύο διαγωνισμούς Robust Reading της Διεθνούς Διάσκεψης για την Ανάλυση και Αναγνώριση Εγγράφων (ICDAR) .

Αυτά τα αποτελέσματα καταδεικνύουν τη σημαντική επίδραση της AI σε εφαρμογές παρακολούθησης βίντεο, ειδικά στις μεταφορές όπως για αναγνώριση πινακίδων αναγνώρισης πινακίδων (LPR), αναγνώριση σειριακού αριθμού εμπορευματοκιβωτίων, αναγνώριση πλαισίου ετικετών εφοδιαστικής και αναγνώριση κειμένου .

Υπηρεσία αποθήκευσης Cloud

Για να υλοποιήσει περαιτέρω τις τεχνολογίες AI και βίντεο σε έξυπνες λύσεις IoT, η Dahua βασίστηκε στο θέμα του "Cloud ecosystem for smart future", παρουσιάζοντας τη σύντηξη του cloud computing, των big data, της AI, του deep learning και της IoT με τεχνολογίες ασφάλειας. 

Το "Cloud ecosystem" συνδέεται στενά με το βίντεο cloud της Dahua, το οποίο δημιουργεί αξία για τους πελάτες προωθώντας τη συνεργασία για την παροχή συνολικών λύσεων. Ενόψει των προκλήσεων που θέτει η εποχή του έξυπνου IoT, το cloud βίντεο Dahua διαθέτει μια σειρά έξυπνων προϊόντων αποθήκευσης που ενσωματώνουν τις πληροφορίες με την αποθήκευση cloud και τις τεχνολογίες πλατφόρμας παρακολούθησης βίντεο σε ένα μόνο προϊόν.

Οι τεχνολογίες και οι υπηρεσίες Cloud, όπως η έξυπνη αποθήκευση cloud (από ιδιωτικό, δημόσιο και υβριδικό σύννεφο), τα πολυδιάστατα μεγάλα δεδομένα, η πλατφόρμα cloud magic cube, το cloud management και το cloud operation and maintenance center, θα συνεχίσουν να διαμορφώνουν τη δυναμική της Dahua και του Cloud ecosystem

Νέο μέλλον

Μέσω πολλαπλών τεχνολογικών βελτιώσεων, η βιομηχανική σύγκλιση θα γίνει μια ασταμάτητη τάση στο μέλλον. Όλες οι βιομηχανίες που ασχολούνται με ICT, IT, Ιnternet & Security θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν νέες προκλήσεις και να συνεργάζονται σε έργα. Θα ήταν καθοριστικής σημασίας για κάθε εταιρεία ασφάλειας να καθορίσει πώς μπορεί να συγχωνεύσει τις διαφορετικές τεχνολογίες AI, big data, cloud computing και συνδεσιμότητα. 

Η Dahua, τώρα, είναι έτοιμη για τυχόν μελλοντικές προκλήσεις και ευκαιρίες. 
Ετικέτες ,
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.