.

Dragonfly Eye: Το CCTV που συνδέει εκατομύρια κάμερες και αξιοποιεί την ΑΙ



Το σύστημα, που ονομάστηκε «Dragonfly Eye», κατασκεύασε η εταιρεία Yitu Technology και έχει εκπληκτικές δυνατότητες αν κρίνουμε από όσα έχουν αρχίσει να βλέπουν το φως της δημοσιότητας. 

Το σύστημα αυτό συνδέεται με εκατομμύρια κάμερες ασφαλείας σε δημόσιους χώρους και μπορεί να συγκρίνει τα πρόσωπα που περνούν μπροστά από τις κάμερες με τα πρόσωπα που υπάρχουν σε μια βάση που αποτελείται από δύο δισεκατομμύρια ανθρώπους ώστε να εντοπίζονται άτομα που είναι καταχωρημένα ως «κακοποιοί» ή «επικίνδυνοι» από τις διωκτικές Αρχές. 

Το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι ότι το σύστημα κάνει τις επεξεργασίες και βγάζει αποτελέσματα σε διάστημα λίγων δευτερολέπτων!

«Το σύστημα μας μπορεί να αναγνωρίσει οποιονδήποτε ανάμεσα σε δύο δισ.άτομα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Αυτό θεωρούνταν αδύνατο να συμβεί πριν από μόλις τρία έτη» αναφέρει ο Ζου Λονγκ, συνιδρυτής της Yitu Technology. 

H αστυνομία της Σαγκάης αποφάσισε να δοκιμάσει το σύστημα σε μια προσπάθεια να αυξήσει το επίπεδο ασφαλείας σε μια πόλη που ο πληθυσμός της ξεπερνάει πλέον τα 24 εκατ. και αυξάνεται διαρκώς, αφού αποτελεί όχι μόνο το οικονομικό κέντρο της Κίνας αλλά ένα παγκόσμιο κέντρο οικονομικής δραστηριότητας. 

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, την πρώτη κιόλας μέρα λειτουργίας του συστήματος αυτό αναγνώρισε ένα καταζητούμενο που εισερχόταν στο μετρό της πόλης. Όταν το σύστημα έκανε την αναγνώριση, έστειλε την φωτογραφία του σε αστυνομικούς που βρίσκονταν στην περιοχή και ένας από αυτούς κατάφερε να συλλάβει τον καταζητούμενο. 




Οπως είναι αντιληπτό, μπορεί να υπάρχει το οπτικό υλικό αλλά είναι πρακτικά αδύνατο να υπάρχει διαθέσιμο προσωπικό που να παρακολουθεί σε 24ωρη βάση τι μεταδίδουν τόσα εκατ. κάμερες και να κάνει και τις σχετικές συγκρίσεις με βάσεις δεδομένων. 

Αν λοιπόν υπάρχει ένα σύστημα που μπορεί να το κάνει και μάλιστα σε όσο το δυνατόν συντομότερο χρονικό διάστημα, αυτό διευκολύνει τα μέγιστα όποιον χρειάζεται τέτοιες υπηρεσίες. 

Τα στελέχη της εταιρείας αναφέρουν πάντως ότι το σύστημα τους μπορεί να έχει και άλλες εφαρμογές, όπως για παράδειγμα να αναγνωρίζει ένα μηχάνημα ΑΤΜ αυτόν που έχει μπροστά του και να μην χρειάζεται ο πελάτης της τράπεζας να χρησιμοποιεί κάρτα και κωδικό.
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.