.

Ericsson: Άνω του 1 δις οι συνδρομές 5G, παγκοσμίως, το 2023



Τον πήχη των προβλέψεων για την τεχνολογία 5G και τη διείσδυσή της σε παγκόσμιο επίπεδο, ανεβάζουν οι αναλυτές. Οι εκτιμήσεις κάνουν, πλέον, λόγο για τουλάχιστον 1 δις συνδρομές στη νέα τεχνολογία έως τα τέλη του 2023, με περισσότερο από το 20% του συνολικού πληθυσμού να καλύπτεται μέσα στα επόμενα έξι χρόνια.

Οι προβλέψεις ανήκουν στην Ericsson και περιλαμβάνονται στην τελευταία έκδοση της έκθεσης της για το Mobility (Ericsson's Mobility Report), σύμφωνα με την οποία η Βόρεια Αμερική θα είναι η γεωγραφική περιοχή του πλανήτη, που θα οδηγήσει το δρόμο με 5G συνδέσεις. Η Βόρεια Αμερική αναμένεται να ηγηθεί στην ανάπτυξη 5G, καθώς το 37% των συνδρομών προβλέπεται να είναι 5G μέχρι το 2023. Η Ασία αναμένεται να ακολουθήσει με διείσδυση 34%, ενώ η Δυτική Ευρώπη έρχεται τρίτη με 16%. 

Η “ενισχυμένη” κινητή ευρυζωνικότητα, σύμφωνα με τους αναλυτές της Ericsson, θα αναδειχθεί ως κυρίαρχη περίπτωση χρήσης του 5G για τους φορείς εκμετάλλευσης. Επιπρόσθετα, η αυτοκινητοβιομηχανία, ο κλάδος της ενέργειας, οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, καθώς και ο τομέας της υγειονομικής περίθαλψης θα είναι οι πρωταθλητές στη χρήση του 5G για τα επόμενα χρόνια.

Στο μεταξύ, οι αναλυτές της εταιρείας εκτιμούν, επίσης, ότι μέχρι τα τέλη του 2023 θα υπάρχουν 20 δις συσκευές συνδεδεμένες μέσω Internet of Things (IoT), καθώς ο αριθμός τους εκτιμάται ότι θα αυξάνεται με μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 19% μέχρι το 2023. 

Population coverage


IoT connections outlook 


Έκρηξη δεδομένων

Η Εricsson προβλέπει, επίσης, ότι συνολικά θα υπάρξουν 9,1 δις συνδρομές κινητής τηλεφωνίας παγκοσμίως μέχρι το 2023, από 7,8 δισεκατομμύρια το 2017. Αφενός η εξέλιξη της ίδιας της τεχνολογίας και αφετέρου η ευρύτερη υιοθέτηση της από το παγκόσμιο κοινό, όπως είναι αναμενόμενο, οδηγεί και θα οδηγήσει σε περαιτέρω αύξηση της κίνησης δεδομένων, παγκοσμίως. Η Ericsson διαπιστώνει ότι η συνολική κυκλοφορία δεδομένων σε δίκτυα κινητής τηλεφωνίας ενισχύθηκε κατά 65% από το 3ο τρίμηνο του 2016 στο 3ο τρίμηνο του 2017. Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας, η Βόρεια Αμερική αναμένεται να παρουσιάσει την υψηλότερη μέση κατανάλωση δεδομένων στον κόσμο, ξεπερνώντας τα 7 GB ανά μήνα έως τα τέλη του 2017. Στο μεταξύ, η Ericsson προβλέπει ότι, μέχρι το 2023, η κυκλοφορία βίντεο θα αντιπροσωπεύει το 75% της συνολικής κίνησης δεδομένων.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, ο συνολικός αριθμός των συνδρομών κινητής ευρυζωνικότητας άγγιξε τα 5 δισεκατομμύρια το 3ο τρίμηνο του 2017, με το LTE να αντιπροσωπεύει 2,5 δισεκατομμύρια συνδρομές. Η Ericsson αναμένει ότι η τεχνολογία LTE θα καταστεί η κυρίαρχη τεχνολογία πρόσβασης μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, ξεπερνώντας τα GSM και 3G για πρώτη φορά. 

Mobile subscriptions worldwide Q3 2017

Mobile data traffic growth outlook




Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.